Aktuellt


Kom och hälsa på oss till resemässan!

Söderlångvik gård och flera andra av Kimitoöns unika sevärdheter och mångsidiga aktiviteter kommer att ha en gemensam avdelning på resemässan i Helsingfors mässcentrum under publikdagarna den 20-22 januari.

Du kan delta i en utlottning vid vår monter! Den lyckliga vinnaren får ett exemplar av boken Amos Andersons Söderlångvik samt bjuds på ett gratis besök till Söderlångvik gård tillsammans med 5 vänner. I paketet ingår en 1 h guidad rundtur i museet och parken, lunch på Café Söderlångvik samt kaffe med Söderlångviks egen glass!

Vi finns vid monter 6n2. Varmt välkommen!

Söderlångvik gårds nya vd tillträder

Besöksnäringen har blivit en allt viktigare del av verksamheten på Söderlångvik gård på Kimitoön som ägs av Föreningen Konstsamfundet. För att ytterligare utveckla den delen av verksamheten har organisationen anställt en ny verkställande direktör, pol.mag Annika Jansson, född 2.10 1971. Jansson är för närvarande anställd som verksamhetsledare på Finlands Svenska Marthaförbund och har tidigare arbetat bl.a. som projektchef på Hanaholmen, som kampanjchef och kontaktchef på Svenska Folkpartiet och på Folkhälsan. 

swedish

Söderlångvik gård tackar för en fin säsong

Tack för en fantastisk sommarsäsong 2022 till alla våra gäster, kolleger och samarbetspartners! Vi uppskattar all feedback som ni än en gång skickat till oss, både under säsongen och som svar på våra enkäter. Era ord ger oss både mycket glädje och energi och förser oss med verktyg till att utveckla verksamheten vidare.

swedish

Jonathan Bäckström Quartet på Äppeldagen

Jonathan Bäckström Quartet på Finlands Jazzförbunds turné

Jonathan Bäckström Quartet är en ensemble bestående av unga jazzmusiker och stigande talanger från Finland och Sverige med Kronobybördiga basisten och tonsättaren Jonathan Bäckström i spetsen. Bäckström, numera bosatt i Helsingfors, är aktiv i flera olika inhemska och internationella sammansättningar. Marcus Wärnheim spelar altsaxofon och Benjamin Nylund trummor. På konserten hoppar tenorsaxofonisten Jarno Tikka in för gruppens fasta medlem Adele Sauros.

Kvartettens musik växlar från minimalistiska ljudlandskap till explosiv och flerdimensionerad fri improvisation. Varje musiker bidrar med sitt egna unika sound till mixen, vilket resulterar i ett kollektivt och starkt musikaliskt ställningstagande.

Konserten är en del av Finlands Jazzförbunds projekt för klimatneutral turnéverksamhet.

Jarno Tikka – tenorsaxofon
Marcus Wärnheim – altsaxofon
Jonathan Bäckström – bas
Benjamin Nylund – trummor

På Äppeldagen kommer kvartetten att stå på estraden kl 12.00-13.00.

Snart är Äppeldagen här!

Dags för årets höjdpunkt på Söderlångvik gård – den sjuttonde Äppeldagen!

En dignande skörd av lokalproducerade äpplen lockar till det traditionella evenemanget som erbjuder något roligt och intressant för alla. Hela familjens Äppeldag firas på Söderlångvik gård den sista lördagen i september, d.v.s. 24.9.22 kl. 11-17. 

swedish

Dagskryssning från Hangö till Söderlångvik gård

Under tiden 28.6-4.8.2022 kommer en kryssning att köras från Hangö till Söderlångvik gård med stiliga M/S Falken via den vackraste tänkbara rutten som för dig via Lövö bro till Söderlångvik. Följ med och upplev en fantastisk helhet, som sommartid är som att besöka Toscana!


swedish

God Jul och Gott Nytt År!

När året lider mot sitt slut vill vi passa på att skicka ett varmt tack till alla trevliga gäster som vi haft på besök under året. Vi är glada att just du kom hit och fick uppleva Amos Andersons vackra paradis! Tusen tack för all respons vi fått, rosorna gör oss glada och kritiken motiverade att göra ännu bättre ifrån oss nästa år. Vi ser fram emot ett spännande 2023 med intressanta nyheter.

Tack till alla kolleger och samarbetspartners – ingen nämnd och ingen glömd, ni är många som bidrar till att gårdens verksamhet hålls levande, utvecklas och är till nytta och glädje för många människor.

Vi hoppas ni alla njuter av julhelgerna och så ses vi förhoppningsvis nästa år – kanske redan i januari? Då är vi med i Kimitoöns avdelning på Helsingfors resemässa, Matka Nordic Travel Fair 19-21.1.2023. Väl mött!

Söderlångvik presenterar egen glass!

Bästa tiden för glass är nu! Söderlångvik Glass lanseras sommaren 2022 på Söderlångvik gård och i specialaffären Glasspalatset i Helsingfors.

Gårdens egen special-glasskiosk finns i Amos garage och är öppen varje dag kl. 11-17. 

Glassbaren Glasspalatset i Helsingfors ligger centralt, i Glaspalatset såklart! Den öppnar efter midsommaren och kommer att ha öppet vardagar kl 11-19 och lördagar kl 11-18. I glassbaren finns även andra av gårdens produkter till salu.

”För mig handlar den här glassen om att visa min tacksamhet för det förtroende Konstsamfundet har gett mig. En form av konst är också den lycka som glassen ger dig när du njuter av den!” säger Maggie Lindholm, köksansvarig på Café Söderlångvik och idéns moder.

Butiksansvarig för Söderlångvik Glass i Helsingfors, Bella Paasimäki, och Maggie Lindholm på Söderlångvik gård. Foto: Hanna Vuorio-Wilson

Söderlångvik Glass produceras av äpplen som odlats i världens vackraste skärgårdsmiljö, på Söderlångvik gård. Alla glassar är närproducerade. Sorterna får det att vattnas i munnen, eller vad sägs om t.ex Äppel-mojitosorbet eller äppelglass med mascarpone och hallon? Smakerna är rena, fräscha och somriga!

Alla smarriga sorter Söderlångvik Glass!

Favoriten? “Mojito!” säger både Lindholm och Paasimäki.

Välkommen att förgylla din sommar med någonting alldeles exceptionellt!