Aktuellt

Öppna hela artikeln genom att klicka på bilden

Gott Nytt År och tack!

Gott Nytt År 2021 och en hälsning från Söderlångviks skog!

Det lyckade julgransjippot den 19 december hade många glada och lyckliga julgranshuggare. Kimitoöns avdelning av Mannerheims barnskyddsförbund fick hela inkomsten på 330 euro. Tusen tack till alla som deltog!

(Den, i skogsansvariga Sivs ögon, finaste granen står fortfarande kvar på området!)

Kom ihåg att även om restaurangen och muséet för tillfället är stängda, så är parken och naturstigarna alltid öppna för besökare! 

Varmt välkommen, liten och stor ❤️

Ny bok om Amos Anderson utkommit

Den ensamme mecenaten lyfter fram Amos Andersons drivkrafter

Den 20 augusti 2020 utkom boken Den ensamme mecenaten – Tron och mystiken – Amos Andersons drivkrafter av Olav S Melin i samarbete med Synnöve Malmström och Bengt Kristensson Uggla. Boken, som utges på förlaget Vidi-Press, är en del av Föreningen Konstsamfundets 80-års jubileumssatsningar.

Read More

Det nya förbättrade Söderlångvik

Dessa dagar känns det som en utmaning att fånga gården på bild utan att det syns ett byggprojekt 🙂. Det blir bra bara det blir färdigt, som man säger, men för tillfället kan vi bara beklaga olägenheten som alla våra renoveringsarbeten orsakar!

Vi bygger en ny terrass runt restaurangen som blir färdig under sommarens lopp, då blir servicen och utrymmena på Café Söderlångvik ännu bättre! En ny parkering är anlagd som blir färdig nästa vecka, med kort promenadväg direkt till restaurangen.

Sakta men säkert, sten för sten blir nya terrassen färdig.

Park-arbetena med nya planteringar, reparationen av bassängen och mycket annat är också på god väg, likaså renoveringen av huvudbyggnaden. Den uppfräschade parken hinner man bra ännu njuta av under denna sommar, och dags för ny-invigning av muséet blir det i maj 2021.

Tack för ert överseende 💚 och välkommen till Söderlångvik!