Aktuellt


Öppettider 2020

Söderlångvik Gårds öppettider 1.6-31.12.2020

Cafe Söderlångvik & gårdens delikatess- och hantverksbod:

1.6-30.9 varje dag kl 11.00-17.00, lunch vardagar kl 11.00-15.00 och lördag & söndag kl 12.00-16.00

Stängt midsommarhelgen 19-21.6 fredag-söndag

1.10-22.12.2020 vardagar kl 11.00-15.00 & lunch kl 11.00-14.00, lördag & söndag kl 12.00-16.00, lunch 12.00-15.00

Vi har även öppet på beställning för grupper. Ta kontakt på cafe@soderlangvik.fi för bordsreserveringar och förfrågningar beträffande restaurangen.

För att trygga säkerheten hos våra gäster serverar vi dagens lunch som portion i stället för buffét, och har minskat mängden platser i restaurangen med hälften för att möjliggöra ett tryggt avstånd mellan stolarna. Möjlighet till desinficering av händerna finns på flera ställen.

Muséerna:

Karaktärsbyggnaden är stängd på grund av renovering, och kommer att öppnas igen i maj 2021.

Galleri Alma & vagnsmuseet är öppna 1.6-30.9 varje dag kl 11.00-17.00, med undantag av midsommarhelgen då det är stängt fredag-söndag. Gratis inträde till utställningarna.

Möjligheter till övernattning finns både i den mysiga Grindstugan och den stiliga Villa Sundsvedja. Läs mer om övernattning här.

Kontakta oss på sales@soderlangvik.fi  och be om offert för konferenspaket, bröllop och andra tillställningar, olika logi-alternativ eller ett dagsbesök med guidning och lunch!

Även om huvudbyggnaden är stängd finns det mycket att se för dig som besöker gården. Parken och naturstigarna är alltid öppna för besökare, allt från den lilla Nyckelpigestigen till de vidsträckta landskapen i Purunpää-området. Det finns en “laavu”, ett vindskydd med hisnande utsikt. Se mer information här.

Även gästbryggan är alltid öppen för båtburna dagsbesökare. Djupet vid bryggan är 1,7 meter.

Hjärtligt välkommen till Söderlångvik Gård!

Restaurangen öppnar igen 1 juni

Välkommen till Söderlångvik Gård på lunch från och med måndagen den 1.6!

Restaurangen är öppen varje dag kl 11.00-17.00, och lunch serveras vardagar kl 11.00-15.00 och veckoslut kl 12.00-16.00. Du kan även beställa take-away.

Meny 1-7.6.2020

Måndag: Stekt panerad flundra

Tisdag: Karelsk stek 

Onsdag: Flygande Jakob 

Torsdag: Schnitzel med chilimajonnäs 

Fredag: Kassler med barbequesås 

Lördag: Kyckling i grön curry 

Söndag: Helstekt grisfilé i dragonsås 

Pris 12,90€ / 7,90€ ( barn 5-12 år ). I priset ingår förrättsallad med limpa, varmrätt, dessert, vatten och kaffe/te. 

Allt på menyn är laktosfritt. Fråga efter glutenfritt & vegetariskt alternativ.

För att trygga säkerheten hos våra gäster serverar vi dagens lunch som portion i stället för buffét, och har minskat mängden platser i restaurangen med hälften för att möjliggöra ett tryggt avstånd mellan stolarna. Möjlighet till desinficering av händerna finns på flera ställen.

Vi är så glada att vi får välkomna gäster igen <3 Hjärtligt välkomna!

Katja Öhrnberg: Elixir

1.6.2020 –

Bildkonstnären Katja Öhrnbergs (f.1970) utställning Elixir visas på Café Söderlångvik sommaren 2020. Öhrnberg som bor och arbetar i Fiskars använder sig skickligt av olika slags material, och hon arbetar både med målningar och med miljörelaterade skulpturer. 

I sin konst tar Katja Öhrnberg upp närvaron av idéer, medvetenhet och känslor. Utställningen Elixir presenterar konstnärens tolkningar av hälsa och välbefinnande. Installationen 200 elixir – Vad behöver du?  på en av restaurangens väggar består av färggranna småflaskor. Verken för tankarna till fysiska medikament men har också en mer andlig sida som understryker sinnesstämningens och känslornas betydelse för välbefinnandet. Många av Öhrnbergs verk föds ur tanken att hjälp kan fås genom att helt enkelt bara vila i ögonblicket. De stunder som är befriade från all onödig verksamhet kan vara fyllda av vishet. 

På huvudbilden: Två hundra elixir – vad behöver du?
Installation; livsmedelsfärg, flaskor och vatten, 2012 / 2020
Bild: Katja Öhrnberg

Med hjälp av målningarnas abstrakta och mångbottnade färgytor avbildar Öhrnberg bland annat relationen mellan rörelse och ögonblick. Det är en relation som konkretiseras i kedjorna mellan generationerna, vilket konstnären avbildar i verket Jag var här. Varje generations märken eller ”tägs” är å ena sidan produkter av sin egen tid, å andra sidan bär de på betydelser som härstammar från tidigare generationer. 

Orsaker, akryl på duk, 2017. Bild: Stella Ojala

Katja Öhrnbergs utställning fortsätter i gårdens park – närmare bestämt på norra sidan av huvudbyggnaden vid början av Nyckelpigestigen. Stigen slingrar sig sedan vidare in i skogen. Skulpturen Ringdansen med sina pigga färger tar oss tillbaka till barndomens lekar, då människa och natur existerade glatt tillsammans. Gå med i ringdansen och lyssna på det träden har att berätta för dig! 

Katja Öhrnberg utexaminerades som bildkonstnär från Konstskolan MAA 1994. Dessutom har hon studerat vid Yrkeshögskolan för konst och design i Lahtis och Bildkonstakademin i S:t Petersburg. Örnbergs arbeten har ställts ut både i Finland och i de övriga nordiska länderna. 

Pressmeddelande

Café Söderlångviks morsdagsbrunsch-kasse 2020

Vappenkassen var en mycket populär idé, och nu kan du beställa en fin brunsch även till morsdagen! Menyn packas i Söderlångviks fina jutekass, och innehåller också en flaska äppelmust per person samt en liten överraskning.

Meny:

Gårdens egen skärgårdslimpa L

Asiatisk sill G / L

Skagenröra G / L

Rostbiff med husets waldorfsallad G / L

Västerbottenostpaj L (glutenfritt vid behov)

Semitorkade tomater G / L

Äppelpaj L (glutenfritt vid behov)

G=glutenfritt L=laktosfritt

Priset är 36 € / person. Beställningen görs senast söndagen den 3.5 kl 15.00 antingen per telefon 040-77 11 298 eller på e-post sabina.magnusson@soderlangvik.fi.

Maten avhämtas från Café Söderlångvik på lördag 9.5 mellan kl 10 och 12.

Välkommen med din beställning!

Vi önskar alla mammor en underbar morsdag 🌸

Café Söderlångviks Vappenkasse 2020

Vi ska alla fira vappen på ett lite annorlunda sätt i år, men det hindrar inte att vi gör dagen till en fest! Beställ maten till valborgsmässoafton från Söderlångvik, så kan du njuta av en tre rätters festmiddag. Fira hemma eller ta med på en picknick – det är en behändig meny där allt serveras kallt.

Förrätt

Gårdens egen skärgårdslimpa L

Wasabisill  G/L

Äppelsill G/L

Rödbets- och vodkagravad lax med pepparrotscréme G/L

Huvudrätt

Dubbelmarinerad gris innerfilé G/L

Italiensk potatissallad G (Laktosfri vid behov)

Skogssvampsallad

Efterrätt

Äppel-Kanel Pannacotta G/L

G=glutenfritt L=laktosfritt

Priset är 20€/person. Beställningen görs senast söndagen den 26.4 kl 15.00 antingen per telefon 040-77 11 298 eller på e-post sabina.magnusson@soderlangvik.fi.

Maten avhämtas från Café Söderlångvik på torsdag 30.4 mellan kl 12 och 14.

Som dryck till menyn rekommenderar vi gårdens egen äppelcider, eller äppelmusten som fås i både flaskor och låda.

Vi kommer även att grädda färska (mjölkfria) munkar fyllda med gårdens äppelmos, som även de kan beställas på förhand. Munkarna kostar 3€/st och är himmelskt goda!

Välkommen med din beställning, och ha en härlig och stämningsfull Valborg!

Glad alla hjärtans dag!

Bjud din vän på vändagskaffe fredagen den 14 februari! Café Söderlångvik är öppet kl 11-15 och erbjuder dagen till ära två kaffe & två hjärtmunkar till priset 5 €. Vi ses <3

Bild Jessica Lewis / Unsplash

Lunch varje vardag hela vintern!

Goda nyheter! Vi kan med glädje berätta att Café Söderlångvik kommer att servera sin utsökta lunchbuffét även under vintermånaderna.

2.1-30.4.2020 har vi öppet vardagar kl 11.00-15.00 och serverar lunchbuffét kl 11.00-14.00. 

À la carte börjar vi med igen den 1.5.2020.

Vi har även öppet på beställning för grupper. Kontakta oss på cafe@soderlangvik.fi för restaurang-förfrågningar eller sales@soderlangvik.fi  för offerter på konferenspaket med eller utan logi, bröllop eller födelsedagsfest, eller dagsbesök med guidning och lunch!

Hela 2020 års öppettider hittar du här.

Bild av Roven Images på Unsplash

Njut av vår nya à la carte!

Kvällsöppet lördagen den 7.12

Självständighetsdagen till ära presenterar gårdens restaurang sin nya à la carte-lista!

Vi serverar à la carte 6.12-22.12 varje dag samma tider som vår lunchbuffet, alltså vardagar kl 11-14 och helger och veckoslut kl 12-15.

Lördagen den 7.12 har vi öppet kl 11.00-24.00, köket kl 11.00-20.00. Passa på och kom på middag till Söderlångvik och testa vår nya meny!

Vi har en vinnare!

8 minuter före utsatt tid fick vi in sista bidraget – 101 personer har deltagit i tävlingen och skickat helt underbara berättelser om sin relation till Söderlångvik. Tusen tack till alla som varit med!

Vinnaren av presentkorgen heter Kerstin Lindholm! I sitt bidrag berättade Kerstin att hon är släkt med Amos Anderson och har till och med arvegods i form av gardiner från långt tillbaka i sin ägo.

Många gratulationer till Kerstin!

Berätta om ditt besök, vinn en Söderlångvik presentkorg!

Lys upp det dystra novembermörkret med ett minne från Söderlångvik, och vinn en fin korg med Söderlångviks läckerheter! Berätta om din upplevelse av gården, muséet eller restaurangen, eller varför inte skicka oss en bild! Det kan vara någonting du varit med om i sommar eller för 50 år sedan, ensam eller i sällskap.

Eller om du aldrig besökt oss, berätta vad du mest ser fram emot att uppleva om du gör det!

Tävlingen finns på Facebook där du kan använda kommentarsfältet, eller skicka ditt meddelande privat via Messenger. Även kontakt via e-post museum@soderlangvik.fi går bra!

Alla som skickar en kommentar är med i utlottningen av en presentkorg med gårdens produkter (värde 38€) passligt till jul: utlottningen sker måndagen den 16.12.2019. Vinnaren meddelas personligen, och vinsten kan avhämtas från Café Söderlångvik. 

Om du deltar med foto eller video och inte vill att materialet används i vår marknadsföring, är det bara att säga till.

Lycka till i utlottningen!

Hans G. Hästbacka: Slow photo – Camera Obscura

8.11. – 22.12.2019 Söderlångvik Gårds Café

I sina projekt med Camera obscura utövar Hans G. Hästbacka undersökande fotografi. Han studerar naturens och landskapets föränderlighet med hjälp av uttryckssättets behov av tid. Hästbacka strävar till det primitiva och enkla genom att konstruera nålhålskameror av vardagliga material och föremål. Med dessa kameror fångar han ljuset och rörelserna i olika miljöer.

Utställningen kan ses på gårdens restaurang ända till den 22.12.2019. Verken är även till salu.

Välkomna!

För ytterligare information:

Hans G. Hästbacka | +358 (0)400 381 513 | hansghastbacka@hotmail.com