Kom med på hela familjens ÄPPELDAG! Skördefesten på Söderlångvik gård firas traditionsenligt den sista lördagen i september, 25.9.2021 kl 11.00 – 17.00.

Söta och syrliga, fasta och mjuka, röda och gula, höstfrukt och vinterfrukt… Alla vänner av äpple hittar en lämplig äppelsort på Söderlångvik gårds sextonde Äppeldag. Tills i år är dessutom infartsvägen breddad och parkeringen skall löpa smidigt.

Den färggranna hösten är på kommande och det är dags att erbjuda konsumenterna tillfälle att köpa hem rosenröda äpplen och smakrika skördeprodukter. Äppeldagen på Söderlångvik gård kommer också att bjuda på lokala hantverk och företagspresentationer, samt musik och mycket annat roligt. 

Äpplena håller i år en god kvalitet och är dessutom sorterade i gårdens nya sorteringshall i Tolfsnäs. Äpplen kan köpas i olika stora lådor och det efterlängtade självplocket av äpplen är tillbaka efter fjolårets paus.

  •  I självplocket kan man välja mellan olika sorters äpple och det finns plasthandskar för att trygga hygienen, säger Söderlångvik gårds trädgårdsmästare Karin Arfman.

Äppelförsäljningen kommer att äga rum i närheten av Café Söderlångvik, marknadsstånden återfinns längs med vägen ner till museet. I garaget kan hela familjen delta i Amos Rex konstworkshop Amos specialefterrätt, där man får forma sin egen fantasifulla dessert av ett äpple. Den nyrenoverade karaktärsbyggnaden håller öppet hus och vid bryggan kan man bland annat bekanta sig med det nyaste inom sportfiske.

Musik, mat, hantverk och mycket mer

Äppeldagen är dagen då hela familjen erbjuds program. Arne Alligator får varenda besökare att bli glad, liten som stor. Musik i mer mogen smak blir det också och blandningen blir komplett då det också finns möjlighet att bekanta sig med flera skogliga organisationer.

– Som stora skogsägare känns det viktigt att lyfta fram skogens ekologiska, ekonomiska och sociala roll. Skogsbrukande idag innebär många miljöåtgärder, t.ex. tillverkning av död ved och våtmarksbyggen. Kom och få information om skogens alla värden, hälsar Söderlångvik gårds skogsansvariga Siv Vesterlund-Karlsson.

Corona-restriktionerna följs och det kommer att finnas många punkter med handdesinfektion. Arrangörerna är måna om att evenemanget blir så tryggt som möjligt. Café Söderlångvik serverar äppeldagsbuffé och det kommer också att finnas många möjligheter att äta utomhus. Söderlångvik gård ser fram emot en livlig marknadsdag där det inhemska äpplet är i fokus. 

Att besöka Äppeldagen kostar ingenting, och deltagandet i alla aktiviteter är gratis!

Hjärtligt välkommen!