Söderlångvikin kartano on aloittanut uuden perinteen – Kesäkauden avajaiset!

Kartanotila toivottaa kesän tervetulleeksi lauantaina 28 toukokuuta 2022 klo 11-17. 

Vastaavaa avajaistapahtumaa suunniteltiin jo museon uudelleen avauksen yhteyteen vuonna 2021, mutta silloin coronapandemia heitti kapuloita rattaisiin ja ohjelmaa jouduttiin huomattavasti karsimaan. Nyt kesäkauden avajaisia vietetään runsaalla ohjelmakattauksella. Etsinnässä on myös uusia yhteistyökumppaneita uutta konseptia toteuttamaan. 

Puutarhanäyttely, taimia ja esittelyjä sekä taimimyyjäiset 

Söderlångvikin kartano etsii yhteistyökumppaneita luomaan kanssaan upeat markkinat, teemalla puutarha ja viljely, kesä ja mökkielämä. Kyseisien alojen yrittäjiä kehoitetaan ottamaan yhteyttä, eli jos sinulla on taimi- tai puutarhatuotemyyntiä, työnäytöksiä tai muuta aiheeseen sopivaa, kannattaa olla aktiivinen. 

  • Haluamme myös välittää terveiset harrastelija-puutarhureille, jotka joskus ovat kokeneen taimivaihtojen ja -kirpparien ilon, että tarjolla on myös taimimyyjäiset! Kaiva puutarhastasi ”ylimääräiset” perennat tai anna kevään siemenviljelyn vapaasti lähteä käsistä, ja tule myymään Söderlångvikiin yhdessä muitten samanhenkisten kanssa. Kirppariin osallistuminen ei maksa mitään, ja pääsääntöisesti toivomme että sinulla on oma myyntipöytä mukana, kertoo koordinaattori Hanna Vuorio-Wilson joka kerää ilmoittautumisia kumpaankin tapahtumaan. 

Puutarhamarkkinoiden myyntipaikka maksaa 30 tai 50 euroa. Lisätietoja löytyy tilan verkkosivuilta, ilmoittautumiset ja tiedustelut voi tehdä verkkosivun kaavakkeella tai sähköpostilla hanna.vuorio-wilson@soderlangvik.fi. 

Monipuolisesti ohjelmaa koko perheelle

Avajaiset ovat varsinainen avoimien ovien päivä kartanolla. Museoon on ilmainen pääsy, ja opastuksia on tarjolla suomeksi klo 12.00 ja 14.15 sekä ruotsiksi klo 11.15 ja 13.30. Yksi tämän vuoden uutuuksista on Raija Malkan teos ”Menschen” joka tulee sijaitsemaan kartanon puistossa. Museossa esillä on näyttely Uusin silmin, joka koostuu valikoidusta osasta Föreningen Konstsamfundetin taidekokoelmaa.

Vierailijat saavat tutustua Björknäsin puutarhan johdolla kasvihuoneisiin, ja tilan konehalli avataan sinulle, niin pienelle kuin isolle, joka on utelias näkemään mitä koneita käytetään ammattimaisessa omenanviljelyssä. Kenties pääsee jopa koe-istumaan?

  • Emme voi taata että omenapuut ovat täydessä kukassa, mutta todennäköisyys on kuitenkin suuri, ja vierailijoille tarjotaan mahdollisuus tutustua omenapuutarhaan läheltä, kertoo tilanhoitaja Mikael Jensen.

Historiallisista vaunuista kiinnostuneelle on tarjolla mielenkiintoinen esittely vaunumuseossa, puhujana Kiesimestareiden Jenni Mäntynen. Uudesta laiturista löytyy Jahti Eugenia ja Amoksen upeassa autotallissa voi osallistua taidetyöpajaan, jonka yhteydessä esitellään myös Alma-tuvassa uusi ”Taidetupa”.

Café Söderlångvikissa Jan-Erik Anderssonin näyttelyn avajaiset

Monipuolisen turkulaistaiteilijan Jan-Erik Anderssonin (f.1954) näyttely Liekki koostuu valokuvista ja digitaalisista kollaaseista sekä piirustuksista, joihin yhdistyy eri kielistä kaunokirjoitusta. Kokonaisuuteen kuuluu myös kahvilapöytä The Table and the Tubes ja tuoleja sarjasta Filosofin pöytä. Söderlångvikin puistoon on sijoitettu Anderssonin siirrettävä kasvihuone Pehr Kalm Explosion. Avajaispäivän aikana taitelija on paikalla, ja häntä haastattelee Amos Rexin intendentti Kaj Martin.

Tunnelmaa museossa luo Musiikkiopisto Arkipelag 

Museon kauniissa salongissa on päivän aikana tarjolla kaksi musiikkiesitystä. Saara Kaumi soittaa huilua ja pianisti Lina Källberg flyygeliä. Konserttien kesto on noin 30 minuuttia ja niihin ei ole pääsymaksua, kuten on laita myös kaikkien muiden päivän ohjelmien.

  • Tervetuloa pysähtymään hetkeksi nauttimaan kauniista musiikista upeassa ympäristössä! toivottaa Lina Källberg.

Café Söderlångvikin herkkuja

Ravintola tulee olemaan avoinna tuttuun tapaan klo 11-17, ja päivän lounas on herkullinen buffet joka on tarjolla 11 ja 15 välisenä aikana. Myös ulkosalla myydään pientä suolaista toivon mukaan aurinkoisessa kevätsäässä.

  • Kevät on saapunut ja kesä kolkuttaa jo ovelle! Puistossa vihertää ja Söderlångvik valmistautuu upeaan sesonkiin täynnä elämää, kertoo asiakasvastaava Cathina Wretdal-Lindström ja toivottaa kaikki vierailijat lämpimästi tervetulleiksi.

——————————————————————————————

Kesäkauden avajaiset lauantaina 28. toukokuuta 2022 klo 11-17 Söderlångvikin kartanolla. Koko ohjelma, lisätietoja ja osallistujaluettelo sivulla soderlangvik.fi/fi/kesakauden-avajaiset

Kysymyksiin vastaavat mielellään:

Koordinaattori Hanna Vuorio-Wilson, hanna.vuorio-wilson@soderlangvik.fi tai puh 040 562 2198

Intendentti Kaj Martin 050 523 1343, kaj.martin@amosrex.fi

Asiakasvastaava Cathina Wretdal-Lindström 040 047 6984, cathina.wretdal-lindstrom@soderlangvik.fi

Tilanhoitaja Mikael Jensen 040 553 1803, mikael.jensen@soderlangvik.fi