Söderlångvikin museo avataan yli kahden vuoden tauon jälkeen 3.6.2021. Rakennus on huolellisesti entisöity ja esillä on valikoima Amos Rexin modernin taiteen kokoelmasta Amos Andersonin sisustuksen keskellä. Paikka huokuu tunnelmaa, joka vallitsi 1930-luvulla Amos Andersonin kunnostettua 1800-luvulta peräisin olevan maalaistalon italiaistyyliseksi klassistiseksi villaksi. Myös Paul Olssonin suunnittelema kartanopuutarha on ehostettu ja entisöity suihkukaivoineen ja pylväikköineen.

Uusin silmin -avajaisnäyttely Amos Rexin kokoelmista 

Söderlångvikin päärakennuksen avautumista juhlistaa näyttely Uusin silmin. Se koostuu reilusta sadasta Amos Rexin kokoelmiin kuuluvasta kotimaisesta maalauksesta ja veistoksesta pääosin 1900-luvun ensimmäiseltä puoliskolta.

Osa teoksista on ennestään tuttuja Amos Andersonin omasta kokoelmasta ja osa on Amos Rexin kokoelmien helmiä, joita ei ole aiemmin nähty Söderlångvikissa. Näyttelyn työt on tarkoin valittu nimenomaan kunkin salin tunnelman ja sisustuksen sopiviksi. Taitelijoihin kuuluvat muun muassa Sigrid SchaumanRafael WardiSulho SipiläSanteri SalokiviRagnar EkelundAlvar Cawén ja Ellen Thesleff

Museossa on esillä myös aiemmin yleisöltä piilossa olleet tilat autonkuljettajan huone ja kellarin elokuvateatteri, sekä uudet näyttelysalit, joista löytyy tietoa Amos Andersonista ja Söderlångvikista sekä avajaisnäyttelyn töistä ja niiden konservoinnista. Söderlångvikiin voi tutustua myös uuden äänioppaan sekä heinäkuussa päivittäin järjestettävien yleisöopastusten avulla. Museo on auki päivittäin klo 11–17 (suljettu juhannuksena) syyskuun loppuun saakka.

Söderlångvikista on juuri julkaistu ruotsiksi ja suomeksi kirja Amos Andersonin Söderlångvik. Se kertoo muun muassa Amos Andersonin suhteesta Kemiönsaareen, Söderlångvikin arkkitehtuurista, museon vaiheista, Söderlångvikin tilan elinkeinoista sekä vasta päättyneestä peruskorjauksesta.

Ravintola Café Söderlångvikissa on tänä kesänä esillä Paul Osipowin (s. 1939) näyttely, jonka teokset sivuavat ruokateemaa. Esillä on myös taiteilijan ennennäkemättömiä grafiikan teoksia.

Lue koko lehdistötiedote täällä

Lehdistökuvat Amos Rexin mediapankissa: media.amosrex.fi (Vaatii rekisteröitymisen)

Yhteyshenkilöt:

Söderlångvikin kartano (tapahtumat, retket, luontopolut, ravintola yms.)

Hanna Vuorio-Wilson, koordinaattori

+358 40 562 2198, hanna.vuorio-wilson@soderlangvik.fi

Amos Rexin kokoelmat ja Söderlångvikin museo (museotoiminta ja taide)

Kaj Martin, intendentti

+358 50 523 1343, kaj.martin@amosrex.fi

Iia Palovaara, viestintäpäällikkö 

+358 (0)50 544 3331, iia.palovaara@amosrex.fi