Dela

Det händer på Söderlångvik: ny logo och ny krögare

9.3.2023

Sommaren 2023 kommer att innebära att besöksnäringen på Söderlångvik gård lägger in en högre växel.

Parallellt med att nya vd:n Annika Jansson tillträder lanserar gården sin nya – eller rättare sagt nygamla – logo. Och i början av maj öppnar gårdens nya krögare, Sami Tallberg, dörrarna till nya Ateljé Sami Tallberg x Söderlångvik. 

Satsningen på besöksnäringen markeras alltså också visuellt. Gårdens tidigare, av Erik Bruun designade logo, tas till heders igen. Den har med varsam hand anpassats till 2020-talet av grafikern Jessica Leino
När säsongen startar har gården också en ny krögare. Ateljé Sami Tallberg x Söderlångvik öppnar sina dörrar samtidigt som Söderlångviks museum, den 2 maj, och håller öppet alla dagar hela sommaren med undantag av midsommarhelgen. Redan nu går det bra att boka bord på bistron: ateljesamitallberg.com

Sami Tallberg är entusiastisk:

– Min passion och meningen med mitt liv är att göra Finlands natur och allt det unika och vilda den erbjuder tillgängligt för alla. På Ateljé Sami Tallberg x Söderlångvik bjuder vi gästerna på en härlig mix av närproducerade råvaror och italienska smaker i en underbar miljö.

Sami Tallberg

Under de senaste somrarna har allt fler hittat till Söderlångvik, Amos Andersons Italieninspirerade sommarviste. Både karaktärsbyggnadens museum, naturstigarna i den vackra skärgårdsmiljön och serveringen i restaurangen har fått beröm och besökarsiffrorna har varit rekordstora. Gårdens ägare, Föreningen Konstsamfundet, har stora förväntningar på utvecklingen de kommande åren.

– Vi är glada över besökarsiffrorna de senaste åren, men nu är målet både att nå ut till nya grupper och att locka våra vänner från förr att komma igen, säger Konstsamfundets vd och Söderlångvik gårds styrelseordförande Stefan Björkman.  

Tillträdande vd:n Annika Jansson är på samma linje:

– Söderlångvik är en fantastisk plats, men det finns fortfarande outnyttjad potential på gården, och vi vill så effektivt som möjligt ta vara på den, säger hon.