Den hemtrevliga restaurangen i Söderlångvik Gårds före detta ladugårdsbyggnad välkomnar besökare igen från och med den 19 april 2021.

Museets nyöppning efter renoveringen, som planerades till maj månad, kommer nu med beaktande av rådande omständigheter att skjutas upp till den 3 juni. Vi tar med säkerhetsåtgärder emot de gruppbokningar som nu gjorts för maj månad, men inga nya gruppbokningar tas emot före öppningen. Hela gårdens säsongöppning går enligt nuvarande plan av stapeln lördagen den 12 juni.

Då Café Söderlångvik öppnar finns det ännu en möjlighet att se en utställning med tio oljemålningar av Katy Gyllström (1933–2018) på restaurangens väggar. Till sommaren kommer Café Söderlångvik att presentera målningar av bildkonstnären Paul Osipow (f. 1939) samt konstnärens tidigare opublicerade grafik. Osipow, vars karriär varat i mer än sextio år, är en av de mest framstående bildkonstnärerna i vårt land. Det är inte lätt att kategorisera produktionen av en konstnär som arbetat med popkonst, mer traditionell stillebenmålning och abstrakta bildämnen i någon speciell stil eller ideologi. Paul Osipow själv har sagt att han undviker teoretiserande av konst. Det viktigaste för honom är skapandeprocessen – glädjen i att måla. 

Restaurangen kommer även att servera a la carte-portioner från och med 26.4 under lunchtid, och fina specialmenyer med förhandsbokning blir det på första maj och morsdagen.

Vi blir en ännu familjevänligare restaurang efter att en ny lekpark blir färdig invid den fina terrassen som utvidgades i fjol. Vi är även ett hundvänligt café som tar väl hand om familjens fyrbenta medlemmar. En trevlig nyhet är också glassmaskinen med delikata glassportioner.

I kabinettet Purunpää som rymmer 35 personer och kan bokas för privata tillställningar som möten eller fester, hänger en ny fotoutställning med naturmotiv från det fredade området på vackra Purunpääudden. För dem som vandrar eller cyklar i området kommer denna sommar också att hämta möjligheten till dusch och bastu, som är öppna enligt restaurangens öppettider, och bokas och betalas där.

Förutsatt att regeringen inte förlänger restriktionerna för restauranger, kommer Café Söderlångvik att ha öppet 19.4-30.4 vardagar 11-15, och från och med 1.5 varje dag kl 11-17 (undantag midsommar fre-sö), med lunchservering varje dag.

Varmt välkommen!