Ajankohtaista

Avaa koko artikkeli klikkaamalla kuvaa

Olemme mukana 2023 matkamessuilla!

Söderlångvikin kartano ja useat muut Kemiönsaaren ainutlaatuisista nähtävyyksistä ja aktiviteeteista tulevat olemaan esillä yhteisellä osastolla matkamessuilla Helsingin messukeskuksessa 20.-22. tammikuuta.

Meidän palvelupisteessämme voit osallistua arvontaan! Onnellinen voittaja saa kappaleen Amos Andersonin Söderlångvik-kirjaa sekä pääsee yhdessä viiden ystävän kanssa tutustumaan Söderlångvikin kartanoon kesällä 2023. Pakettiin kuuluu opastettu kierros museossa ja puistossa, lounas Café Söderlångvikissa sekä jälkiruuaksi maistiaiset Söderlångvikin omaa jäätelöä!

Löydät meidät näyttelyosastolta 6n2. Lämpimästi tervetuloa!

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Vuoden lähestyessä loppuaan haluamme lähettää lämpimät kiitokset kaikille mukaville vierailijoille, joita meillä on ollut käynyt kuluneen vuoden aikana. Olemme iloisia, että juuri sinä tulit ja koit Amos Andersonin kauniin paratiisin! Kiitos paljon kaikesta saamastamme palautteesta, ruusut ilahduttivat kovasti ja kritiikki taasen motivoi meitä tekemään vielä enemmän parannuksia ensi vuonna. Odotamme innolla jännittävää vuotta 2023!

Kiitos kaikille kollegoillemme ja yhteistyökumppaneillemme! Teitä on todella monta, jotka autatte pitämään Söderlångvikin kartanotilan toiminnan elävänä, kehittyvänä ja monille ihmisille hyötyä ja iloa tuottavana.

Nauttikaamme kaikki joulun rauhasta, ja toivottavasti tapaamme taas ensi vuonna – ehkä jo tammikuussa? Sitten olemme Kemiönsaaren osastolla Helsingin matkamessuilla, Matka Nordic Travel Fair 19-21.1.2023. Näkemisiin ja kuulemisiin!

Söderlångvik gård ab on saanut uuden toimitusjohtajan

Matkailusta on tullut yhä tärkeämpi osa Söderlångvikin kartanon toiminnasta. Kehittääkseen edelleen tätä liiketoiminnan osaa kartanon omistaja Föreningen Konstsamfundet on palkannut matkailusta vastaavalle Söderlångvik gård ab:lle uuden toimitusjohtajan. Uusi johtaja on vtm Annika Jansson, joka on syntynyt 2. lokakuuta 1971. Jansson työskentelee tällä hetkellä Suomen ruotsalaisen Marttayhdistyksen toiminnanjohtajana ja on aiemmin työskennellyt Hanasaaren projektipäällikkönä, Ruotsalaisen kansanpuolueen kampanjapäällikkönä ja yhteyspäällikkönä sekä Folkhälsanissa. 

Read More

Jonathan Bäckström Quartet Omenapäivänä

Jonathan Bäckström Quartet Jazzliiton kiertueella

Jonathan Bäckström Quartet on nuorista, nousevista suomalais-ruotsalaisista muusikoista muodostuva kvartetti, jota johtaa Kruunupyystä lähtöisin oleva basisti-säveltäjä Jonathan Bäckström.

Bäckströmin kanssa yhtyeessä soittavat Marcus Wärnheim alttosaksofonissa ja Benjamin Nylund rummuissa. Jazzliiton kiertueella Adele Saurosta tenorisaksofonissa tuuraa Jarno Tikka. 

Kvartetin musiikki vaihtelee minimalistisista äänimaisemista räjähtävään monikerroksiseen vapaaseen improvisaatioon. Kaikki neljä muusikkoa tuovat kukin oman äänensä sekoitukseen ja luovat yhdessä voimakkaan kollektiivisen musiikillisen kannanoton.

Jonathan Bäckström, basso
Jarno Tikka, tenorisaksofoni
Marcus Wärnheim, alttosaksofoni 
Benjamin Nylund, rummut

Omenapäivänä kvartetti on estradilla klo 12.00-13.00.

Kohta koittaa Omenapäivä!

Söderlångvikin kartanon vuoden kohokohta on täällä – järjestyksessä seitsemästoista Omenapäivä! 

Runsas syyssato paikallisesti tuotettuja omenoita houkuttelee perinteiseen tapahtumaan joka tarjoaa jotain hauskaa ja mielenkiintoista jokaiseen makuun. Koko perheen Omenapäivää vietetään syyskuun viimeisenä lauantaina, eli 24.9.22 klo 11-17. 

Read More

Näyttely: Black Kaffinobox XXVI

Valokuvia 47 x N.N.

29.8. – 30.9.2022 Söderlångvikin kartano, Amoksen autotalli

Black Kaffinobox XXVI -näyttely koostuu valokuvista, joita kävijät ottivat Söderlångvikin kartanolla järjestetyn osallistavan neulanreikätapahtuman aikana 2.-3.7.2022. Näyttelykuvat on otettu Kaffino-laatikoista eli sikuripaketeista tehdyillä yksinkertaisilla neulanreikäkameroilla. Alkuperäiset negatiivit on skannattu, invertoitu, tulostettu ”valokaappi – filmille” sekä kehystetty LED-valolla varustettuihin Kaffino-laatikoihin. Black Kaffinobox XXVI-näyttelyssä on esillä 47 valokuvaa. Kyseessä on kollektiivinen näyttely, joka kuvaa Söderlångvikin museota puistoineen eri näkökulmista nähtyinä.

Suurkiitokset kaikille, jotka osallistuivat kesän valokuvatapahtumaan, ilman teitä näyttely ei olisi toteutunut!

Lisätietoja:

Hans G. Hästbacka | +358 (0)400 381 513 | hansghastbacka@hotmail.com

Päiväristeily Hangosta Söderlångvikin kartanolle

28.6-4.8.2022 välisenä aikana liikennöidään risteily Hangosta tasokkaalla M/S Falkenilla kaunista merireittiä pitkin Lövön sillan alta Söderlångvikiin. Tule mukaan kokemaan upea kokonaisuus, joka on kesällä kuin Toscanassa vierailisi!


Read More

Tervetuloa Taidetupa Almaan!

Koko perheen taidetupa Alma avaa ovensa muun kartanon palveluiden tavoin torstaina 5. toukokuuta 2022 klo 11.00.

Taidetupa Almassa lapset saavat omatoimisesti piirtää, värittää tai vaikka maalata kiviä. Taidetupa on auki kesäkauden aikana päivittäin klo 11–17 (poikkeuksena juhannus pe-su, jolloin myös museo ja ravintola ovat suljetut).

Valmiit piirustukset saa ottaa mukaan kotiin tai ripustaa seinillä oleville värikkäille magneettitauluille. Maalatun kiven saa ottaa muistoksi itselle tai jättää muiden lasten iloksi taidetupaan.  

Taidetupa Alma on nimetty kartanolla aikoinaan työskennelleen Alman mukaan. Alma asui mökissä ja hoiti mm. tilan kanoja.  

Kuva: Söderlångvikin kartano / Hanna Vuorio-Wilson