Ajankohtaista


Lounasmenu 29.6 – 5.7.2020

Ravintola on avoinna joka päivä klo 11.00 – 17.00

Buffetlounas avoinna arkisin klo 11.00 – 15.00 ja la-su klo 12.00 – 16.00

Voit myös tilata valmiin take-away annoksen noudettavaksi. Soita puh 02 – 42 50 37 ja tilaa!

Ma 29.6 Mustajuurikeitto & Pekoninakit

Ti 30.6 Nakkikeitto & Marengon kanaa

Ke 1.7 Ahvenkeitto & Taco-laatikko

To 2.7 Hernekeitto ja pannari & Leike herkkusienikastikkeella

Pe 3.7 Palsternakkakeitto & Smetanalohi

La 4.7 SAARISTOLAISPÖYTÄ pääruoka Kievin kanaa

Su 5.7 SAARISTOLAISPÖYTÄ pääruoka Kuhaa á la Mannerheim

Kaikki ruoat ovat laktoosittomia. Kysy myös kasvis- sekä gluteenitonta vaihtoehtoa.

Hinta:

  • Arkisin 12,90 € / 7,90 € ( lapset 5-12 v )
  • La & su 21,90 € / 12,90 €
  • Keitto & salaattibuffet 10,90 € / 6,90 €

Lämpimästi tervetuloa!

Aukioloajat 2020

Söderlångvikin Kartanon aukioloajat 1.6-31.12.2020

Cafe Söderlångvik & tilan herkku- ja käsityöpuoti:

1.6-30.9. joka päivä klo 11.00-17.00, lounas arkisin klo 11.00-15.00, la & su klo 12.00-16.00

Suljettu juhannusviikonloppuna 19-21.6. pe-su

1.10-22.12. arkisin klo 11.00-15.00 & lounas klo 11.00-14.00, la & su klo 12.00-16.00, lounas 12.00-15.00

Olemme myös avoinna ryhmille tilauksesta. Pöytävaraukset ja ravintolaan liittyvät kysymykset: ota yhteyttä cafe@soderlangvik.fi.

Pyrimme varmistamaan asiakkaidemme hyvinvoinnin tarjoilemalla lounaan seisovan pöydän sijaan annoksina, ja vähentämällä asiakaspaikkoja ravintolan salissa. Mahdollisuus käsien desinfiontiin on useassa paikassa.

Museo:

Kartanon päärakennus on vielä kesän 2020 remontin takia suljettu, ja avataan jälleen toukokuussa 2021.

Galleria Alma & vaunumuseo ovat avoinna 1.6-30.9 joka päivä klo 11.00-17.00, poikkeuksena juhannusviikonloppu jolloin koko tila on suljettu pe-su. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Yöpymismahdollisuuksia löytyy sekä kotoisassa Grindstuganissa ja komeassa Villa Sundsvedjassa. Lue lisää yöpymisistä täällä.

Ota yhteyttä sales@soderlangvik.fi ja pyydä tarjous kokouspaketista yöpymisellä tai ilman, opastetulle päivävierailulle tai upealle juhlatilaisuudelle kuten häät tai syntymäpäivät!

Vaikka päärakennus on suljettu, nähtävää tilalla on paljon. Puisto ja luontopolut ovat aina avoinna vierailijoille, pienestä Leppäkerttupolusta koko Purunpään luonnonsuojelualueeseen. Tilan läheltä löytyy laavu, josta on huimat näköalat. Lue lisää luontopoluista.

Myös vieraslaituri on koko avovesikauden avoinna päivävierailijoille veloituksetta. Laiturin syväys on 1,7 metriä.

Sydämellisesti tervetuloa Söderlångvikin Kartanolle!

Uusi paranneltu Söderlångvik

Näinä päivinä kartanolla kuvaaminen näkemättä rakennusprojektia voi tuntua hieman haasteelliselta 🙂. Kunhan kaikki työt valmistuvat kaikesta tulee vielä henkeäsalpaavan upeaa, mutta juuri tällä hetkellä voimme vain pahoitella kaikkien korjaustöidemme aiheuttamia haittoja!

Rakennamme ravintolan ympärille uutta terassia, joka valmistuu vielä kesän aikana, ja sen jälkeen Café Söderlångvik palvelee vielä entistäkin paremmin! Olemme rakentaneet uuden parkkipaikan, joka viimeistellään ensi viikolla lyhyellä kävelypolulla suoraan ravintolaan.

Hitaasti mutta varmasti, kivi kerrallaan valmistuu uusi terassi.

Puistossa työskennellään uusien istutusten parissa, uima-altaan korjaus ja paljon muuta on myös käynnissä, kuten tietysti myös päärakennuksen peruskorjaus. Puiston loistosta ehtii hyvin nauttia vielä tämän kesän aikana, ja uudistuneen museon avajaisia vietetään ​​toukokuussa 2021.

Kiitos siis kärsivällisyydestäsi 💚 ja tervetuloa Söderlångvikiin!

Kesäristeilyt Taalintehtaalta

Neljänä heinäkuun perjantaina 2020, 10.7, 17.7, 24.7 sekä 31.7, kulkee Saaristoreitti (5,5 h) Taalintehtaalta, sisältäen lounaan Café Säderlångvikissa!

Reittiä liikennöi m/s Alva, joka lähtee Taalintehtaan satamasta, vierasvenesataman vierestä, klo 9:00 ja palaa takaisin klo 14:30.

Saaristoreitti ulottuu pitkälle Suomen kauniiseen saaristoon aina Gullkronan merialueelle saakka. Matkan varrelle mahtuu paljon nähtävää: venäläisten varuskunta, viikinkiaikainen krouvi ja Jungfrusundilla sijaitseva hiidenkirnu. Lisäksi kuulemme tarinoita venäläisten ajalta, Hamnholmenin historiasta, Sandskärin merkityksestä ja Sandön ilmiöstä. Lounas nautitaan Söderlångvikin kartanon Cafe Söderlångvikissa, jonka jälkeen palataan rauhallisessa tahdissa saaristomaisemia katsellen takaisin lähtösatamaan Taalintehtaalle.

Matkalla mukana oleva opas kertoo tarinoita viikinkiajalta nykypäivään sekä suomeksi että ruotsiksi.

Hinta: 65 € /hlö, lapset 3-12 v. puoleen hintaan. Varaa paikkasi nyt:  niklas@meriliikenne.fi

Lisätietoja & yhteystiedot, Taalintehtaan Meriliikenne

Tule mukaan iloiseen tiimiimme!

Päivitys 22.6: Avoimia työpaikkoja kesätyöntekijöille löytyy vielä ravintolasta ajalle heinä-syyskuu 2020.

Café Söderlångvik on viihtyisä ja suosittu ravintola, joka tarjoaa kävijöilleen tuoretta lähiruokaa sekä iloista palvelua! Työ koostuu kahvilan asiakaspalvelusta salissa ja tiskin yli, sekä siivous- ja keittiötöistä. Hakijalla olisi hyvä olla hygienia- ja alkoholipassi. Lähetä pikaisesti vapaamuotoinen hakemuksesi osoitteeseen tanja.holmstrom@soderlangvik.fi!

Aamujoogaa Söderlångvikin kartanolla

Torstaisin 2.7 – 30.7.2020 klo 9.30 – 11.00

Tervetuloa mukaan aloittamaan kesäpäivä rauhallisella ja rentouttavalla joogahetkellä!

Joka tilaisuudella on oma teema.

To 2.7 Sydämen avaus 💛 Keskitymme ylävartaloon, hartioihin ja käsivarsiin. Hatha jooga tunti joka on täydellinen sinulle, joka haluat avata kireitä hartioita. Rauhallisia ja haasteellisempia liikkeitä vuorotellen.

To 9.7 Jalat ja lantio 🧘🏻‍♀️ Hatha jooga tunti vuorotellen vahvistavilla ja venyttävillä harjoituksilla. 

To 16.7 Dynaaminen yin jooga 🌸 Rauhallinen tunti, jossa pidämme asennot kauan, sekä tehdään rauhallisia dynaamisia liikkeitä vartalon pehmentämiseksi. Täydellinen sinulle, joka koet olevasi stressaantunut ja vartalon olevan jumissa.

To 23.7 Luova hatha yoga 🙏 Yogassa on kysymys tutustumisesta itseensä ja vartaloonsa. Tämän tunnin aikana teemme vaihtelevasti fyysisiä ja rentouttavia liikkeitä, ja opettelemme tunnustelemaan mitä kehomme tarvitsee.  

To 30.7 Avoin teema 🦋 Ohjelma osallistujien toivomusten mukaan.

Kaikkien tuntien päätteeksi tehdään rentoutusharjoitus. Jos sinulla on oma joogamatto, ota se mukaan, sekä viltti, ja tarpeeksi vaatetta että pysyt lämpimänä. Joogaamme joko ulkosalla tai vaunumuseossa, säästä riippuen. Tunnit johdetaan pääasiassa ruotsiksi, mutta opettaja puhuu myös suomea ja englantia.

Cecilia Weckström, joogaopettaja ja yrittäjä, jonka sydämen asioita ovat henkilökohtaiseen kehitys, luonto ja kokonaisvaltainen terveys.

Joogan hinta on 12 € / henkilö / kerta, voit myös ostaa kolmen kerran sarjalipun hintaan 30 € tai koko viiden joogatunnin sarjan hintaan 40 €. Peruuntuneiden käyntien hintaa ei palauteta.

Varaa paikkasi nyt sähköpostilla sales@soderlangvik.fi! Voit myös soittaa ravintolan aukioloaikoina: Café Söderlångvik puh. 02 425 037.

Maksu tapahtuu Café Söderlångvikissa, missä tarjoamme kaikille jooga-osallistujille kupillisen teetä joogan jälkeen. Voimme myös suositella ravintolan raikasta lounasta hintaan 12,90 €, ajankohtaisen lounasmenun löydät täältä.

Katja Öhrnberg: Rohdot

1.6.2020 –

Kuvataiteilija Katja Öhrnbergin (s.1970) näyttely Rohdot on esillä Café Söderlångvikissa kesällä 2020. Fiskarissa asuva ja työskentelevä Öhrnberg on materiaalien käytön moniosaaja, joka työskentelee niin maalausten kuin ympäristöä kommentoivien veistosten parissa.

Katja Öhrnberg käsittelee taiteessaan ajatusten, tietoisuuden ja tunteiden läsnäoloa. Rohdot-näyttelyesittelee taiteilijan tulkintoja terveydestä ja hyvinvoinnista. Kahvilan seinälle installoitu, värikkäistä pikkupulloista koostuva, 200 eliksiiriä – Mitä sinä tarvitset? vie ajatukset fyysisiin rohtoihin, mutta teosten taustalla on kuitenkin myös henkisempi puoli, joka tuo esille mielentilojen ja tunteiden merkityksen hyvinvoinnille. Monet Öhrnbergin teoksista kumpuavat ajatuksesta, että apu voikin löytyä yksinkertaisesta hetkellisyydestä. Hetket, joista turha toiminta on riisuttu pois, voivat olla viisautta täynnä.  

Pääkuva: Kaksisataa eliksiiriä – mitä sinä tarvitset?
Installaatio; elintarvikeväri, pullot ja vesi, 2012 / 2020
Kuva: Katja Öhrnberg

Maalausten abstraktien ja kerroksellisten väripintojen avulla Öhrnberg kuvaa muun muassa liikkeen ja hetkellisyyden suhdetta. Tämä suhde konkretisoituu sukupolvien ketjuissa, joita taiteilija kuvaa teoksessa Olin täällä. Jokaisen sukupolven merkit ja ”tägit” ovat toisaalta oman aikansa tuotoksia, toisaalta ne kantavat menneiden sukupolvien merkityksiä.

Syyt, akryyli kankaalle, 2017. Kuva: Stella Ojala

Katja Öhrnbergin näyttely jatkuu kartanopuistossa – tarkalleen ottaen päärakennuksen itäpuolella, metsään kiemurtelevan Leppäkerttupolun juurella. Pirteänvärisessä Piiritanssi-veistoksessa palataan lapsuuden leikkeihin, joissa ihminen ja luonto askelsivat iloisesti yhdessä. Käy mukaan piiriin ja kuuntele mitä puilla on sinulle kerrottavanaan!

Katja Öhrnberg valmistui kuvataiteilijaksi Taidekoulu MAA:sta vuonna 1994. Lisäksi hän on opiskellut Lahden Taideinstituutissa ja Pietarin Taideakatemiassa. Öhrnbergin töitä on ollut esillä niin Suomessa kuin muualla Pohjoismaissa.

Lehdistötiedote

Café Söderlångvikin äitienpäiväkassi 2020

Vappukassin saavuttaman suuren suosion rohkaisemina ylpeästi esittelemme: Äitienpäivän brunssi take-away muodossa! Menu toimitetaan Söderlångvikin hienossa juuttikassissa, ja sisältää myös pullollisen omenamehua per henkilö sekä pienen yllätyksen.

Menu

Tilan oma saaristolaislimppu L

Aasialainen silli G / L

Skagenröra-katkarapusekoitus G / L

Paahtopaisti ja talon Waldorf-salaatti G / L

Västerbotten-juustopiirakka L (gluteeniton tarvittaessa)

Puolikuivatut tomaatit G / L

Omenapiirakka L (gluteeniton tarvittaessa)

G = gluteeniton L = laktoositon

Hinta on 36 € / hlö. Tee tilaus viimeistään sunnuntaina 3. toukokuuta kello 15 joko puhelimitse 040-77 11 298 tai sähköpostitse sabina.magnusson@soderlangvik.fi.

Kassi noudetaan Café Söderlångvikista lauantaina 9.5 klo 10-12 välisenä aikana.

Tervetuloa tilaamaan!

Toivomme kaikille äideille upeaa äitienpäivää 🌸

Café Söderlångvikin vappukassi 2020

Meidän kaikkien pitää nyt juhlia vappua hiukan eri tavalla tänä vuonna, mutta se ei estä tekemästä päivästä juhlan! Tilaa vapuksi ruoka Söderlångvikista, ja voit nauttia upean kolmen ruokalajin illallisen. Juhli kotona tai ota mukaan piknikille – tämä on siitä kätevä menu, että kaikki tarjoillaan kylmänä.

Alkuruoka

Tilan oma saaristolaislimppu

Wasabisilli G / L

Omenasilli G / L

Punajuuri- ja vodka-graavattua lohta piparjuuriöljyllä G / L

Pääruoka

Kaksoismarinoitu porsaan sisäfilee G / L

Italialainen perunasalaatti G (laktoositon tarvittaessa)

Metsäsienisalaatti

Jälkiruoka

Omena-kaneli pannacotta G / L

G = gluteeniton

L = laktoositon

Hinta on 20 € / hlö. Tee tilaus viimeistään sunnuntaina 26. huhtikuuta kello 15 joko puhelimitse 040-77 11 298 tai sähköpostitse sabina.magnusson@soderlangvik.fi.

Ruoka noudetaan Café Söderlångvikista torstaina 30.4 klo 12–14 välisenä aikana.

Ruokajuomana suosittelemme Söderlångvikin omaa omenasiideriä tai omenamehua, jota on saatavana sekä pullossa että laatikossa.

Tarjolla on myös tilan omenasoseella täytettyjä tuoreita (maidottomia) munkkeja, jotka voidaan myös tilata etukäteen. Munkit maksavat 3 € / kpl ja ovat taivaallisen hyviä!

Tervetuloa tilaamaan, ja toivomme sinulle ihanaa ja tunnelmallista vappua!

Hyvää ystävänpäivää!

Tarjoa perjantaina 14.2 ystävällesi tai rakkallesi kahvit! Café Söderlångvik on avoinna klo 11-15, ja tarjoaa päivän kunniaksi kahdelle kahvit ja sydänmunkit hintaan 5 €. Nähdään <3

Kuva Lessica Lewis / Unsplash

Ravintola avoinna joka arkipäivä koko talven!

Hyviä uutisia! Café Söderlångvik tulee olemaan avoinna koko talven, eli pääsette edelleen nauttimaan kartanon upeista lounaista.

Olemme avoinna 2.1.-30.4.2020 arkisin klo 11.00-15.00, lounasta on tarjolla klo 11.00-14.00.

À la carte-tarjoilu alkaa jälleen 1.5.2020.

Olemme myös avoinna ryhmille tilauksesta. Ota yhteyttä ravintolaan liittyvin tiedusteluin osoitteeseen cafe@soderlangvik.fi, tai sales@soderlangvik.fi jos haluat tarjouksen kokouspaketista yöpymisellä tai ilman, hää- tai syntymäpäiväjuhlista tai kenties opastetusta päivävierailusta lounaineen!

Koko vuoden 2020 aukioloajat löydät täältä.

Kuva: Roven Images / Unsplash