Ajankohtaista

Avaa koko artikkeli klikkaamalla kuvaa

Lounasmenu 30.11.- 5.12.2020

Ravintola on tällä viikolla avoinna ma-pe klo 11.00 – 15.00 sekä la klo 11.00-17.00, buffetlounas avoinna arkisin klo 11.00 – 14.00 ja lauantaina klo 12.00-16.00.

Voit myös tilata valmiin take-away annoksen noudettavaksi. Soita puh 02 – 42 50 37 ja tilaa!

Read More

Suuri tonttujahti 2020

Etsi ja laske punaiset tonttulakit!

Söderlångvikin Kartanon pienet joulutontut tarvitsevat apuasi 11. ja 12. joulukuuta! Tontut ovat hukanneet punaiset lakkinsa, kun he juoksivat kartanon puistosta laavulle!

Kuinka monta tonttua on pudottanut lakkinsa polun varrella? Laske lakit, jotka näet keltaisilla nauhoilla merkityn polun varrella, ja ilmoita lukumäärä Café Söderlångvikiin ravintolan aukioloaikoina. Voit myös lähettää vastauksen yksityisviestinä somessa tai sähköpostitse sales@soderlangvik.fi. Älä kirjoita vastaustasi näkyville kommenttikentässä!

Katso tonttujen reitin kartta täältä (liilan värinen reitti). Vaelluksen kokonaispituus on noin viisi kilometriä vaihtelevassa maastossa. Älä unohda kurkata laavun sisälle!

Oikeiden vastausten joukosta arvotaan kassillinen tilan herkkuja. Palkinto noudetaan Café Söderlångvikista. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Laita sana kiertämään! Tägää kuvasi #söderlångvikintontut, niin jaamme sen kanavillamme. Onnea matkaan!

Joulukuusitempaus Söderlångvikissa 🎄

Hae sekä joulukuusi että hyvä joulumieli lauantaina 19. joulukuuta 2020 klo 11.00-16.00! 

Järjestämme Söderlångvikin Kartanolla jälleen joulun lähestyessä Joulukuusitempauksen, jolloin on mahdollista kaataa oma joulukuusi kartanon metsästä. 

Joulukuusialue, joka sijaitsee ravintolan lähistöllä, on merkitty karttaan jonka voi noutaa Café Söderlångvikista 19.12 11.00-14.00 välisenä aikana. Ota oma saha ja/tai kirves mukaan! Huomioithan, että kuusen kaataminen on sallittua ainoastaan merkityllä alueella.

Read More

Omenapäivä 2020 oli jymymenestys – kiitos!

Syyskuun lopussa päivät ovat harvoin niin hienoja kuin lauantaina 26. syyskuuta, kyn vietettiin 15. Omenapäivää Söderlångvikin kartanolla ja vierailijamäärä oli ennennäkemätön. Aurinko paistoi ja oli melkein kesätunnelma, kun kävijät nautiskelivat omenoista, markkinoista, hyvistä ruuista ja elävästä musiikista.

Omenapäivän valmistelut ottivat huomioon vallitsevan Corona-tilanteen. Omenalajien määrä oli pienempi verrattuna viimeisiin vuosiin ja omenamyynti oli erillään muista myyntikojuista.

 • Olemme tietoisia, että järjestelyt tekivät kävelymatkat pidemmiksi ja oli harmillista, että emme voineet järjestää maistiaisia. Tämän vuoden tärkein tehtävä oli kuitenkin järjestää turvallinen tapahtuma, sanoo kartanon puutarhuri Karin Arfman.
Read More

Omenapäivä 26.9.2020

Tule mukaan viettämään koko perheen OMENAPÄIVÄÄ! Söderlångvikin Kartanon sadonkorjuujuhlaa vietetään perinteiseen tapaan syyskuun viimeisenä lauantaina, 26.9.2020 klo 10.00 – 16.00.

Uutta tänä vuonna on muun muassa kaunisti uudistetun puiston opastus sekä puiden kuntokartoituksen esittely, uuden Mona-meripelastusveneen vierailu, ja viimeisenä vaan ei vähäisimpänä Antti Sarpila esiintyy!

Koko tapahtumaan ja kaikkiin aktiviteetteihin on vapaa pääsy!

Päärakennus on vielä tämän vuoden omenapäivänä remontin takia suljettu. Se avataan yleisölle toukokuussa 2021.

Päivän ohjelma

 • 10.00 Omenapäivän avaus
 • Omenoiden myyntiä ja erikoistarjouksia
 • 10.00-16.00 Café Söderlångvik avoinna
 • 10.00-15.00 Markkinat, tarjolla paikallisia herkkuja, käsitöitä sekä muita esittelyjä
 • 11.00-15.00 Café Söderlångvikin lounas, omenapäivän buffét
 • 11.30 (ruotsiksi) & 13.00 (suomeksi) Opastukset uudistetussa puistossa, suunnittelija Victoria Hagman / VIVA Garden
 • 11.00-13.00 VÄREJÄ & TUNTEITA -työpaja, yhteistyössä Lastenkulttuurikeskus / Sagalund sekä Amos Rex
 • 12.00-14.00 Hevosratsastusta lapsille
 • 11.00-13.00 Vaunumuseossa kirja-esittely, kotiseutukirja Vårt Hitis
 • 12.00-13.00 Baltic Jazz esittää: Antti Sarpila – Solo Stride Piano ”Stealin’ Apples”
 • 13.00-14.00 Elävää musiikkia, Kake & co
 • 14.00-15.00 Arne Alligator esiintyy
 • Puiston puiden kuntotarkastus
 • Metsäaiheisten tuotteiden ja palveluiden esittelyjä
 • Punainen Risti ja SOS-lapsikylän edustajat ovat paikalla kertomassa Kemiönsaaren toiminnastaan
 • Kemiönsaaren meripelastajat esittelevät uuden Mona – veneen

Lämpimästi tervetuloa!

Omenapäivä Facebookissa

Teemme toimenpiteitä kävijöiden terveyden ja turvallisuuden varmistamiseksi, joten tänä vuonna olemme kauempana toisistamme ​​kuin kuvassa, joka on aikasemmasta tapahtumasta. Kun vierailet omenapäivänä, muista turvaetäisyydet! Tulethan paikalle ainoastaan terveenä. Mahdollisuuksia käsien desinfiointiin on useissa paikoissa alueella.

Vuokraa polkupyörä Söderlångvikista

Pyöräily on hieno tapa nauttia saariston ympäristöstä omassa tahdissa. Nyt sinulla on mahdollisuus vuokrata pyörä Söderlångvikin kartanolta, yhteistyössä Carfieldin kanssa!

Löydät Carfieldin laadukkaat polkupyörät ympäri saaristoa yli 20 vuokrapisteestä. Erityisen kätevää on, että voit vuokrata polkupyörän yhdestä vuokrapisteestä ja palauttaa sen toiseen vuokrauspisteeseen. Kartalla näet missä vuokrapisteet sijaitsevat.

Vuokrapyörä on myös kätevä tapa tutustua lähialueeseen sinulle, joka olet varannut majoituksen meillä, ehkä haluat pyöräretkelle Purunpäähän tai tutkimaan Taalintehdasta tai Kasnäsia. Polkupyörä on mahdollista vuokrata useita päiviä, jos haluat mennä merelle ja / tai muuten nauttia kaikesta, mitä Rannikkoreitti tarjoaa!

Katso tarkka vuokrapisteiden luettelo, hinnasto ja muita lisätietoja Carfieldin verkkosivulla.

Uusi paranneltu Söderlångvik

Näinä päivinä kartanolla kuvaaminen näkemättä rakennusprojektia voi tuntua hieman haasteelliselta 🙂. Kunhan kaikki työt valmistuvat kaikesta tulee vielä henkeäsalpaavan upeaa, mutta juuri tällä hetkellä voimme vain pahoitella kaikkien korjaustöidemme aiheuttamia haittoja!

Rakennamme ravintolan ympärille uutta terassia, joka valmistuu vielä kesän aikana, ja sen jälkeen Café Söderlångvik palvelee vielä entistäkin paremmin! Olemme rakentaneet uuden parkkipaikan, joka viimeistellään ensi viikolla lyhyellä kävelypolulla suoraan ravintolaan.

Hitaasti mutta varmasti, kivi kerrallaan valmistuu uusi terassi.

Puistossa työskennellään uusien istutusten parissa, uima-altaan korjaus ja paljon muuta on myös käynnissä, kuten tietysti myös päärakennuksen peruskorjaus. Puiston loistosta ehtii hyvin nauttia vielä tämän kesän aikana, ja uudistuneen museon avajaisia vietetään ​​toukokuussa 2021.

Kiitos siis kärsivällisyydestäsi 💚 ja tervetuloa Söderlångvikiin!