Jaa

Söderlångvikin ravintola on kesästä alkaen Amos Krog

6.3.2024

Söderlångvikin kartano saa kesän alussa uuden ravintoloitsijan. Vetovastuu siirtyy turkulaiselle ravintoloitsijalle Voiveljet Oy:lle, ja ravintolapäälliköksi on nimitetty Charlotta Ervasti. Voiveljet on turkulaisille ruoan ystäville hyvin tuttu nimi. Amos Krog on yhtiön kahdeksas ravintola.

Voiveljet Oy:n toimitusjohtaja Janne Juvonen on innostunut projektista:
-Tämä on fantastinen paikka. Tulen itse alun perin Kemiönsaarelta, ja tuntuu upealta palata takaisin kotiin!   

Amos Krog lupaa vierailleen modernilla otteella toimivan kahvila- lounas- ja à la carte ravintolakokonaisuuden. Listalta löytyy myös Söderlångvikin kartanon tuotteita, viinejä ja paikallisia oluita.

– Amos Krog on tarkoitettu kaikille: ruokalistamme sopii sekä kaukaa tuleville vieraille että paikallisille, lapsiperheille, ja ryhmille. Tarjolla on sekä suuria että pieniä annoksia, ja pienempään nälkään voi tilata myös kahvilatuotteita.

Amos Krogin aukioloajat seuraavat suurimmaksi osaksi museon aukioloa. Tämä tarkoittaa, että ravintola on avoinna kaikkina päivinä klo 11.00-17.00, poikkeuksena juhannusviikonloppu. Keskikesän aikana 24.6. -11.8., Amos Krog pidentää aukioloaikaansa klo 20.00:een perjantaisin ja lauantaisin.

Tilauksesta Amos Krogin tiloissa voi järjestää myös täysin uniikkeja tilaisuuksia huikeissa puitteissa, häitä, karonkkoja ja valmistujaisia. Tilat soveltuvat mainiosti myös pöytiin tarjoiltuihin illallisiin ja suurempiin cocktail-tilaisuuksiinkin.

Söderlångvikin toimitusjohtaja Annika Jansson säteilee:
-Keskusteluissamme on tullut selväksi, että Voiveljillä ja Söderlångvikilla on hyvin samat tavoitteet mitä tulee ravintolatoimintaan. Me haluamme tarjota parasta mahdollista laatua, lähituotettua ruokaa, joka on hintatasoltaan suunniteltu kaikille asiakasryhmille. Tämä tuntuu täysin oikealta!

Stefan Björkman, Söderlångvikin hallituksen puheenjohtaja, on samoilla linjoilla Janssonin kanssa.
– Söderlångvikin kehittäminen matkailukohteena on meille suuri pitkän aikavälin projekti, ja ravintolapalvelut ovat tärkeä osa tätä. Söderlångvikin kartanon omistaja Föreningen Konstsamfundet on kunnostanut sekä ravintolasalin että keittiön, ja kevään aikana ravintolan sisätilat saavat vielä loppusilauksen. Amos Krog on mainio uusi osa kokonaisuuttamme.     

Söderlångvikin kartanon kesäsesonki alkaa toukokuun 2. päivänä. Sinä päivänä Amos Krog ja kartanon museo avaavat ovensa kävijöille, kuten myös Amos Andersonin autotalliin avattu Glassgaraget, tilan suoramyynti joka tarjoilee mm. kartanon omaa jäätelöä. 

Kuvassa Janne Juvonen ja Annika Jansson, jotka ovat juuri allekirjoittaneet sopimuksen.