Dela

Söderlångvik gård presenterar: Amos Krog!

6.3.2024

Restaurangen på Söderlångvik gård får en ny krögare när årets sommarsäsong startar. 
Åbo-företaget Voiveljet tar över restaurangen, och restaurangchef blir Charlotta Ervasti. Voiveljet är en mycket bekant aktör på den åboländska restaurangscenen, Amos Krog blir bolagets åttonde restaurang.

Voiveljets vd, Janne Juvonen är entusiastisk:
– Det här är ett helt fantastiskt ställe och för mig personligen känns det som att komma hem igen, mina rötter finns på Kimitoön.

Amos Krog bjuder sina gäster på en sommarmeny som bygger på lokala och närproducerade råvaror. Lunchgästerna erbjuds antingen ett buffébord eller rätter från en à la cartelista. Söderlångvik gårds egna produkter kommer också att finnas på menyn.     

– Amos Krog är menad för alla: vi har en meny som passar både för långväga gäster och de lokala besökarna, för barnfamiljer, och för grupper. Vi bjuder på större och mindre rätter, och för dem som önskar går det också bra att bara beställa kaffe eller te med tilltugg. 

I första hand följer öppettiderna på Amos Krog tiderna på Söderlångvik gårds museum, vilket innebär att restaurangen är öppen dagligen från 11-17 med undantag för midsommarhelgen.
Under högsäsongen, 24.6-11.8, förlänger krogen sin öppettid på fredagar och lördagar, och stänger klockan 20.00.
På beställning går det också att arrangera kvällstillställningar med bordsservering, eller större mottagningar och andra helt unika fester i den härliga omgivningen; bröllop, examensfester och jubileer.  

Söderlångvik gårds vd Annika Jansson strålar:
– I de samtal vi har fört med Voiveljet har det blivit helt klart att vi har precis samma målsättningar för restaurangens del. Det ska vara bästa möjliga kvalitet, lokalproducerat och prismässigt överkomligt för alla våra kundgrupper. Det här känns helt rätt!

Stefan Björkman som är styrelseordförande för Söderlångvik gård är på samma linje.
– Satsningen på besöksnäringen på gården är ett stort och långsiktigt projekt för oss, och maten är en central byggsten i helheten. Konstsamfundet som äger gården har låtit renovera både restaurangsalen och köket, och inför säsongsstarten i år görs en ytterligare uppgradering. Amos Krog blir en pärla för gårdens besökare.

Söderlångvik gårds sommarsäsong inleds den 2 maj, och den dagen öppnar alltså både museet och Amos Krog, liksom också gårdsboden Glassgaraget, som liksom namnet antyder, är inrättat i Amos Andersons garage och serverar Söderlångvik gårds egna glass, gårdens produkter och lokala hantverk.

På bilden Janne Juvonen och Annika Jansson som nyss undertecknat avtalet.