Jaa

Kirja: Amos Andersonin Söderlångvik

1.3.2024

Söderlångvikin museon avajaisten yhteydessä 3. kesäkuuta 2021 kartano julkaisi uuden kirjan, Amos Andersonin Söderlångvik. Kyseessä on tiivis koontiteos, jonka artikkelit valaisevat eri näkökulmista Söderlångvikin kartanon historiaa ja toimintaa. 

Lukija saa uppoutua museorakennuksen historian eri vaiheisiin, taloon, joka oli kerran Amos Andersonin (1878–1961) rakas kesäasunto. Saamme tietää, mitä Kemiönsaari merkitsi tälle menestyneelle liikemiehelle ja mesenaatille, ja kuinka hän osti Söderlångvikin vuonna 1927 ja muutti hirsitalon italialaistyyliseksi villaksi. Kirjassa käydään lisäksi kattavasti läpi vuonna 2019–2020 toteutettu peruskorjaustyö, jonka myötä rakennus sai alkuperäisen 1930-luvun muotonsa takaisin. 

Sivuja: 80 

21×21 cm pehmeäkantinen

Toimittajat: Hanna Vuorio-Wilson, Kaj Martin, Kerttu Raittila

Tekstit: Stefan Björkman, Mikael Jensen, Kai Kartio, Gunvor Kronman, Synnöve Malmström, Kaj Martin, Kerttu Raittila, Hanna Vuorio-Wilson

Kirjaa löytyy sekä suomen- että ruotsinkielisenä (Amos Andersons Söderlångvik) ja se on myytävänä Söderlångvikin kartanon Glassgaraget-puodissa, eri puolilla Kemiönsaarta sekä Helsingin keskustan Glasspalatset-myymälässä. Voit myös tilata kirjan postitse hintaan 25 € + postikulut – ota yhteyttä sähköpostilla!

Tiedustelut: sales@soderlangvik.fi