Glasspalatset i Helsingfors

Glasscaféet Glasspalatset

Glasspalatset är en liten del av Söderlångvik gård och Amos Anderson mitt i hjärtat av Helsingfors centrum. Välkommen till ett glasscafé där finländsk skärgård möter vintage och design.

I det mysiga caféet kan du koppla av och njuta av artesanglass, en god ekologisk specialkaffe eller andra läckra portioner gjorda av Söderlångvik gårds äppelprodukter såsom äppelsylt och granola.

Artesanglass

Vår artesanglass är en unik produkt gjord av Söderlångvik gårds skärgårdsäpplen. Den finns endast i Glasspalatset samt på Söderlångvik gård. Glassen finns i åtta olika spännande smaker, alla med en nyans av äppel: äppel & vanilj, äppel & pistage, äppel & kanelkex, äppel & karamell, äppel med mascarpone & hallon, äppelsorbet, äppel-mojitosorbet samt äppel-kokoschokladsorbet. De fyra sistnämnda är veganska.

Söderlångviks äppelprodukter

I Glasspalatset kan du även inhandla Söderlångvik gårds färska handplockade äppel och härliga äppelprodukter. Till våra produkter hör äppelmust, kolsyrad äppelmust, äppelsylt, äppelkola, äppelgranola, fröknäcke, speltknäcke och honung. Vänligen observera att produktsortimentet i Glasspalatset kan variera.

Våffeltorsdag – Finlands läckraste våffla hittar du i Glasspalatset!

Överraska din vän och ta med hen redan nästa torsdag på en fika till Glasspalatset. På våffeltorsdagen kan du toppa din våffla med valfri smak av Söderlångvik gårds artesanäppelglass.
Våffeltorsdagen ordnas under högsäsong (juni-augusti).

Öppettider

Glasspalatset är öppet året runt enligt följande:

Måndag – Fredag 10.00-18.00
Lördag 10.00-16.00
Söndag Stängt

Kontakt

Telefon 050 3311977

Besöksadress

Mannerheimvägen 22-24, 00100 Helsingfors.
Ingång från Simonsgatan och Glaspalatskvarteret.

Följ oss på sociala medier

Instagram
Facebook