Jaa

Kiitos upeasta Omenapäivästä 2023!

9.10.2023

Suosittu perhetapahtuma järjestettiin lauantaina 30.9.2023 jo 18. kerran, ja mukana oli jälleen monta innokasta omenoiden ystävää.

Omenapäivän 2023 tunnelmia

Monille kohde numero yksi oli Söderlångvikin runsas omenatori. Maistiaiset olivat kysyttyjä ja auttoivat kiinnostuneita löytämään suosikkilajikkeensa.

”Asiakkaat olivat hyvällä tuulella ja nauttivat hienoista omenoistamme. Maistiaiset olivat hyvin kysyttyjä, ja tilan omenamehu oli, kuten aina, hyvin suosittua”, kertoo tyytyväinen puutarhuri Karin Arfman.

Självplocket är en omtyckt form att köpa de höstiga delikatesserna. Foto: Cata Portin
Omenatorilla on sekä itsepoimintaa, maistiaisia että omenatuotteita. Kuva Cata Portin

Omenavarastot eivät kuitenkaan tästä tyhjene – kun tilan oma suoramyynti sulkeutuu talveksi, tuotteita on saatavilla paikallisista kaupoista, Björknäs Trädgårdin suoramyynnistä ja vuoden loppuun asti myös Glasspalatsetista, Söderlångvik Glassin omasta myymälästä Helsingin Lasipalatsissa.

Yksi omenapäivän kuvatuimmista elementeistä on puiston syksyiset koristeet. Nämä taideteokset ovat Petra Barre-Cygnelin ja Pia Holmin luomia.

”Omenapäivään valmistautuminen on aina intensiivistä, mutta olen niin kiitollinen siitä, että saan käyttää luovuuttani työssäni tällä tavoin”, Barre-Cygnel sanoi iloisena tapahtuman jälkeen.

Markkina-alue ulottui Ateljé Sami Tallberg x Söderlångvik -ravintolasta aina rannalle asti. Markkinoilla oli tarjolla laaja valikoima sadonkorjuutuotteita, käsityöläisiä, paikallista ruokaa ja yritysesittelyjä.

Markkinat jatkuivat rannalle asti, jossa vierailijat muun muassa saivat tutustua paloautoon yhdessä Dragsfjärds HOBK:n palohenkilöstön kanssa. Kuva Hanna Vuorio-Wilson

Rantakadulla kävijät saattoivat tavata Dragsfjärds HOBK:n ja puunhakkuuasiantuntija Ronny Holmströmin, tutustua Mona-pelastusveneeseen ja kokeilla Sporttikonen koneita. Suuren suosion sai myös ratsastaminen shetlanninponi Onslow’n kanssa, ja Kasnäsin ansiosta kävijät pääsivät kokeilemaan löylynheittoa! 

Yksi lasten kohokohdista oli fantastinen pieni satumetsä. Kuva Hanna Vuorio-Wilson

Tuttu suosikki ja kaksi uutta tulokasta nousivat tänä vuonna musiikkilavalle. Paikallinen cover-yhtye Kake & Co on suosittu vakituinen omenapäivän tunnelman kohottaja, ja tänä vuonna heidän lisäkseen esiintyi duo Yones Wilson & Joel Schultz, ja perheviihteestä vastasi Robin Hundin iloinen orkesteri.

Omenapäivän markkinapuoteja. Kuva Cata Portin
Runsaasti ohjelmaa Omenapäivänä 2023.

Söderlångvikin museo teki jälleen kerran kävijäennätyksen, sillä museossa vieraili päivän aikana yli 1500 ihmistä. Museossa oli avointen ovien päivä, jossa oli opastettuja kierroksia kiinnostuneille kuulijoille, ja päivän päättös oli jousikonsertti, jossa esiintyivät Musiikkiopisto Arkipelagin nykyiset ja entiset oppilaat Hilma Holkko, Kaisla Holkko ja Loviisa Lahesmaa.

Päivän viimeisestä ohjelmasta Söderlångvikin museossa vastasi Trio Arkipelag. Kuva Hanna Vuorio-Wilson
Tilan toimitusjohtaja Annika Jansson toimi päivän aikana juontajana. Kuvassa haastattelupisteellä Christoffer Strandberg.

”Olipa hieno tunnelma, ja oli ihanaa, että niin monet ihmiset tulivat paikalle! Yli 4000 on jälleen uusi ennätys. Kaikki kauniit koristelut, jotka koristivat tilaa, olivat iloksi kaiken ikäisille. Järjestelyt toimivat täsmälleen suunnitelmien mukaan, mistä minun on kiitettävä ammattitaitoista henkilökuntaani. Myös näytteilleasettajat antoivat kiitosta”, sanoo toimitusjohtaja Annika Jansson.

Ravintola Ateljé Sami Tallberg x Söderlångvik, Söderlångvikin museo ja Glassgaraget sulkevat ovensa lyhyeksi aikaa 30. syyskuuta 2023 ja kiittävät kaikkia kävijöitä hienosta kaudesta. Kartanon puisto ja luontopolut ovat avoinna vierailijoille ympäri vuoden. Vierailupisteet avataan uudelleen Lux Söderlångvik -tapahtuman ajaksi 25.11.-17.12.2023, ke-su 13-19.

Ja sadonkorjuujuhla Omenapäivä palaa jälleen ensi vuonna, syyskuun viimeisenä lauantaina!