Jaa

Masterclass-kursseja elokuvantekijöille Söderlångvikissa

18.9.2023

Rakkautta ja anarkiaa -elokuvafestivaalin avauksen yhteydessä kartanotilan omistaja, Föreningen Konstsamfundet, ilmoitti uudesta elokuva-aloitteesta, joka sai välittömästi maailmanlaajuista näkyvyyttä amerikkalaisen Variety-lehden ansiosta.

Nämä ovat suunnitelmia nuorille elokuva-alan ammattilaisille suunnatusta masterclass-kurssista, joka järjestetään Söderlångvikin kartanolla keväällä 2024. Konsepti perustuu ajatukseen keskusteluista ja seurustelusta mestarin, tässä tapauksessa kansainvälisen elokuva-alan tähden, kanssa. Nuoret elokuvantekijät, ensisijaisesti näyttelijät ja ohjaajat, voivat hakea mukaan. Osallistujat valitsee asiantuntijaryhmä.

”Tämä on hanke, joka sopii monin tavoin Konstsamfundetille”, sanoo yhdistyksen toimitusjohtaja Stefan Björkman. ”Haluamme tukea hankkeita, jotka ovat merkityksellisiä nuorille, jotka antavat heille mahdollisuuden rakentaa ja laajentaa ammatillisia verkostojaan ja oppia uusia asioita. Ja jatkamme pohdintaa siitä, miten Kemiönsaaren helmemme Söderlångvik voi saada uusia kävijöitä ja sen ansaitsemaa näkyvyyttä”. Tässä hankkeessa yhdistyvät kaikki nämä tavoitteet.

Amos Andersonin kesäasunto on kunnostettu viime vuosina, ja nyt päärakennus, puisto ja ravintola ovat täydellisessä kunnossa. Tilan uusi toimitusjohtaja Annika Jansson keskittyy kehittämään tilaa edelleen vierailukohteena.

”Suunnittelemme parhaillaan useita erilaisia tapahtumia houkutellaksemme ihmisiä, jotka eivät ole käyneet meillä aiemmin. Haluamme myös pidentää Söderlångvikin sesonkiaikaa. Museo ja ravintola ovat tähän asti olleet avoinna kävijöille pääasiassa toukokuusta syyskuun loppuun. Tänä vuonna houkuttelemme kävijöitä Lux Söderlångvik -valofestivaalilla 25. marraskuuta – 17. joulukuuta”, hän sanoo.

Jansson odottaa innolla masterclass-projektia.

”Tällä hetkellä Amos Andersonin kellarissa sijaitsevaa pientä elokuvateatteria varustetaan nykyaikaisella tekniikalla ja mukavilla tuoleilla”, kertoo Jansson. ”Mutta muuten olemme jo valmiita sekä kotimaisiin että ulkomaisiin tähtivierailuihin.

Söderlångvikin masterclass-hanke suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä Rakkautta ja anarkiaa -festivaalin järjestäjän Helsinki Internation Film Festivalin kanssa.