Omenapuutarhat


Söderlångvikin omenapuutarhat koostuvat noin 50 000:a omenapuusta. Osa puista sijaitsevat ihan kartanon lähimailla, joka luo aivan omanlaatuisen miljöön. Touko-kesäkuun vaihteen kukinnan aikana maisema muuttuu satulaaksoksi. Kun sato on kypsynyt syksyllä voit taas kokea ja nähdä unohtumattoman maiseman. Omenat kasvatetaan IP-menetelmän mukaan, ympäristön huomioiden. Omenoista, jotka eivät ole myyntikelpoisia sellaisenaan, tehdään omenamehua ja hilloa. Kartanon noin 45:stä mehiläispesästä saadaan hunajaa. Mehiläisten päätehtävänä on huolehtia omenakukkien pölytyksestä. Omenatuotteet ovat myynnissä Café Söderlångvikissa ja muutamalla jälleenmyyjällä.

Lue kartanon uudesta lajitteluhallista

Uusimmat uutiset

Kartano täyttää Viljelmän Laatutarha-ohjeiston vaatimukset.

Laatutarha-ohjeisto on suomalaisen puutarhatuotannon yhteinen ohjeisto, jonka tehtävänä on varmistaa tuotteiden turvallisuus, tuotannon mahdollisimman vähäinen ympäristökuormitus ja työntekijöiden hyvät työolot. 

Viljelmän Laatutarha-auditointi tehdään neljän vuoden välein. Todistus on voimassa auditointivuodesta kaksi vuotta. Kahden vuoden kuluttua auditoinnista on itsearviointi, ja kun se on hyväksytysti läpäisty, yritys saa uuden, kaksi vuotta voimassa olevan todistuksen.

Lue lisää Laatutarha-ohjeistosta

Oma suoramyyntimme ravintola Café Söderlångvikissa on avoinna toukokuusta syyskuuhun 2022. Muina aikoina omenoitamme on myynnissä Björknäsin puutarhan suoramyyntikioskissa, Söderlångvikintie 120, Kemiönsaaren K- ja S-myymälöissä, sekä Helsingin keskustan Lasipalatsissa, Söderlångvik Glass-jäätelöpuodissa.

Kartanon tuotteet


Tuoreet omenat

Söderlångvikin tuoreet omenat ovat myynnissä ruokakaupoissa Kemiönsaarella sekä Café Söderlångvikissa. Omenakauden aikana voit ostaa Söderlångvikin kartanon saaristolaisomenoita. Viljelemme useita omenalajikkeita, kuten Logo, Geneva Early, Discovery, Rubinola, Raika, Amorosa ja Asfari. Tuotteiden saatavuus vaihtelee poimintakauden aikana.

Kaikki lajikkeemme

Omenamehu

Valmistamme Söderlångvikin kartanon omenoista tehtyä kylmäpuristettua, pastöroitua ja vakuumipakattua omenamehua. Litra omenamehua vastaa noin 2 kg tuoreita omenia. maku vaihtelee riippuen siitä mitä omenalajikkeita valmistuksessa on käytetty. Avattomana pakkaus säilyy vuoden verran ja avattu pakkaus säilyy kolme viikkoa jääkaapissa. Omenamehu ei sisällä lisäaineita.

Omenahillo

Söderlångvikin kartanon saaristolaisomenoita voit myös ostaa herkullisen hillon muodossa, 400 gramman purkeissa.

Hunaja

Kartanon omat hunajamehiläiset pölyttävät omenapuumme ja tuottavat erinomaista saaristolaishunajaa. Hunajaa voit ostaa kartanolta 320 gramman purkeissa.

Kaikkia tilan tuotteita voit ostaa Café Söderlångvikista aukioloaikojen puitteissa.