Omenapuutarhat


Söderlångvikin omenapuutarhat koostuvat yli 33 000:sta omenapuusta. Osa puista sijaitsevat ihan kartanon lähimailla, joka luo aivan omanlaatuisen miljöön. Touko-kesäkuun vaihteen kukinnan aikana maisema vaihtuu satumlaaksoksi. Kun sato on kypsynyt syksyllä voit taas kokea ja nähdä unohtumattoman maiseman. Omenat kasvatetaan IPmetodin mukaan, huomioiden miljöön. Omenoista, jotka eivät ole myyntikelpoisia sellaisenaan, tehdään omenamehua ja hilloa. Kartanon noin 45:stä mehiläispesästä saadaan hunajaa. Mehiläisten päätehtävänä on huolehtia omenakukkien pölytyksestä. Omenatuotteet ovat myynnissä Café Vivanissa ja muutamalla jälleenmyyjällä.

Kartanon tuotteet


Tuoreet omenat

Söderlångvikin tuoreet omenat ovat myynnissä ruokakaupoissa Kemiönsaarella sekä Café Vivanissa. Omenakauden aikana, elokuusta joulukuuhun, voit ostaa laatikoittain Söderlångvikin kartanon saaristolaisomenoita. Viljelemme useita omenalajikkeita, kuten Logo, Geneva Early, Discovery, Rubinola, Raika ja Amorosa.

Omenamehu

Valmistamme Söderlångvikin kartanon omenoista tehtyä kylmäpuristettua, pastöroitua ja vakuumipakattua omenamehua. Litra omenamehua vastaa noin 2 kg tuoreita omenia. maku vaihtelee riippuen siitä mitä omenalajikkeita valmistuksessa on käytetty. Avattomana pakkaus säilyy vuoden verran ja avattu pakkaus säilyy kolme viikkoa jääkaapissa. Omenamehu ei sisällä lisäaineita.

Omenahillo

Söderlångvikin kartanon saaristolaisomenoita voit myös ostaa herkullisen hillon muodossa, 400 gramman purkeissa.

Hunaja

Kartanon omat hunajamehiläiset pölyttävät omenapuumme ja tuottavat erinomaista saaristolaishunajaa. Hunajaa voit ostaa kartanolta 320 gramman purkeissa.

Kaikkia tilan tuotteita voit ostaa Café Vivanista aukioloaikojen puitteissa.