Omenapuutarhat


Söderlångvikin omenapuutarhat koostuvat yli 33 000:sta omenapuusta. Osa puista sijaitsevat ihan kartanon lähimailla, joka luo aivan omanlaatuisen miljöön. Touko-kesäkuun vaihteen kukinnan aikana maisema vaihtuu satulaaksoksi. Kun sato on kypsynyt syksyllä voit taas kokea ja nähdä unohtumattoman maiseman. Omenat kasvatetaan IPmetodin mukaan, ympäristön huomioiden. Omenoista, jotka eivät ole myyntikelpoisia sellaisenaan, tehdään omenamehua ja hilloa. Kartanon noin 45:stä mehiläispesästä saadaan hunajaa. Mehiläisten päätehtävänä on huolehtia omenakukkien pölytyksestä. Omenatuotteet ovat myynnissä Café Söderlångvikissa ja muutamalla jälleenmyyjällä.

Kartanon tuotteet


Tuoreet omenat

Söderlångvikin tuoreet omenat ovat myynnissä ruokakaupoissa Kemiönsaarella sekä Café Söderlångvikissa. Omenakauden aikana, elokuusta joulukuuhun, voit ostaa Söderlångvikin kartanon saaristolaisomenoita. Viljelemme useita omenalajikkeita, kuten Logo, Geneva Early, Discovery, Rubinola, Raika ja Amorosa. Vuoden 2020 uutuus on nimeltään Asfari. Tuotteiden saatavuus vaihtelee poimintakauden aikana.

Omenamehu

Valmistamme Söderlångvikin kartanon omenoista tehtyä kylmäpuristettua, pastöroitua ja vakuumipakattua omenamehua. Litra omenamehua vastaa noin 2 kg tuoreita omenia. maku vaihtelee riippuen siitä mitä omenalajikkeita valmistuksessa on käytetty. Avattomana pakkaus säilyy vuoden verran ja avattu pakkaus säilyy kolme viikkoa jääkaapissa. Omenamehu ei sisällä lisäaineita.

Omenahillo

Söderlångvikin kartanon saaristolaisomenoita voit myös ostaa herkullisen hillon muodossa, 400 gramman purkeissa.

Hunaja

Kartanon omat hunajamehiläiset pölyttävät omenapuumme ja tuottavat erinomaista saaristolaishunajaa. Hunajaa voit ostaa kartanolta 320 gramman purkeissa.

Kaikkia tilan tuotteita voit ostaa Café Söderlångvikista aukioloaikojen puitteissa.