Jaa

Söderlångvik gård ab on saanut uuden toimitusjohtajan

19.12.2022

Matkailusta on tullut yhä tärkeämpi osa Söderlångvikin kartanon toiminnasta. Kehittääkseen edelleen tätä liiketoiminnan osaa kartanon omistaja Föreningen Konstsamfundet on palkannut matkailusta vastaavalle Söderlångvik gård ab:lle uuden toimitusjohtajan. Uusi johtaja on vtm Annika Jansson, joka on syntynyt 2. lokakuuta 1971. Jansson työskentelee tällä hetkellä Suomen ruotsalaisen Marttayhdistyksen toiminnanjohtajana ja on aiemmin työskennellyt Hanasaaren projektipäällikkönä, Ruotsalaisen kansanpuolueen kampanjapäällikkönä ja yhteyspäällikkönä sekä Folkhälsanissa. 

Stefan Björkman, Söderlångvik gård ab:n hallituksen puheenjohtaja ja Konstsamfundetin toimitusjohtaja, on erittäin tyytyväinen nimitykseen.

– Etsimme toimitusjohtajaa, joka pystyy rakentamaan ja toteuttamaan selkeämmän strategian tilan matkailulle, kehittämään Söderlångvikin brändiä ja luomaan aktiivisesti paikallisia verkostoja ja yhteistyötä. Olen vakuuttunut siitä, että Annika Jansson on siihen oikea henkilö.

– Hänen näkemyksensä kartanotilan mahdollisuuksista ja potentiaalista sekä paikallisesti että kansallisesti, hänen ajatuksensa johtamisesta ja hänen innostuksensa tehtävää kohtaan tekivät päätöksen tekemisen helpoksi, Björkman toteaa. 

Söderlångvikin kartano on edelleen myös elinvoimainen maatila, jolla on laajoja omenatarhoja ja suuria metsätiloja, joita hoidetaan ammattimaisesti. Mikael Jensen jatkaa tilanhoitajana ja vastaa tästä liiketoiminnan osasta.  

Annika Jansson muuttaa Söderlångvikiin uuden työnsä aloittamisen yhteydessä. 

– Siitä tulee jännittävä siirtymä sekä minulle että perheelleni, hän sanoo. Söderlångvikin kartano on todellinen kulttuuriaarre, ja olen vaikuttunut siellä viime vuosina tehdystä kasvojenkohotuksesta. Aion tehdä kaikkeni kehittääkseni tilan matkailua edelleen kestävällä tavalla, jotta mahdollisimman moni voi nauttia kaikesta siitä, mitä kartanolla on tarjottavanaan.

Annika Jansson aloittaa työt Söderlångvikissä maaliskuun 2023 lopussa.

Kuva: Cata Portin