Söderlångvik live

Tervetuloa seuraamaan Söderlångvikin suoralähetystä omenapuutarhasta ja kauniista museopuistosta. Söderlångvik liven kautta voit ihailla omenankukintaa, Luumupuutarhan monimuotoista niittyä, omenien sadonkorjuuta sekä Lux Söderlångvik-valotaideinstallaatioita.

SÖDERLÅNGVIK LIVE

TOUKOKUU-KESÄKUU
Omenankukinta Söderlångvikin tilalla.
Täällä viljellään omenalajikkeita Jaspi ja Kaneli. Söderlångvikin omenatarhoissa on noin 50 000 omenapuuta. Suurin osa omenaviljelyksistä on Tolfsnäsin tilalla Kemiönsaaren pohjoisosassa. Osa puista kasvaa Söderlångvikin kartanon läheisyydessä. Touko-kesäkuun vaihteessa kukinnan aikaan maisema muuttuu satulaaksoksi. Myös syksyllä sadon kypsyessä näky on vaikuttava.

KESÄKUU-SYYSKUU
Luumupuutarhan monimuotoinen niitty.

Amoksen aikaan tässä kasvoi luumupuita. Kesäisin rakennamme tähän monimuotoisuuspuutarhan, jossa kasvaa lukuisia yksivuotisia kukkivia kasveja. Lajit ovat pölyttäjäystävällisiä ja tarjoavat hyönteisille ruokaa ja asuinpaikan. Puutarhahuone tukee Söderlångvikin museopuiston monimuotoisuutta koko vuoden. Osa kasveista kylvetään jo aikaisin keväällä ja istutetaan esikasvatuksen jälkeen ulos heti kun lämpötilat sallivat. Osa kukista suorakylvetään peteihin toukokuussa. Tervetuloa käymään useamman kerran kasvukauden aikana niin voitte kokea sekä alkukesän vehreyttä että loppukesän värien ilotulitusta!

SYYSKUU-LOKAKUU
Omenapuutarha Söderlångvikissa, sadonkorjuu.

Omenalajikkeet Jaspi ja Kaneli kypsyvät ja ovat valmiina sadonkorjuuseen. Omenat kerätään käsin. Sadonkorjuu alkaa elokuun puolivälissä ja päättyy lokakuussa.

MARRASKUU-JOULUKUU
Lux Söderlångvik.

Talven taikaa Söderlångvikin kartanolla. Valotaideinstallaatiot valaisevat syksyn pimeyttä ja luovat taianomaisen tunnelman yhdessä musiikin ja äänen kanssa. Tämän vuoden ulkotaiteilijat ovat Alexander Reichstein, Pia Holm ja Petra Barre-Cygnel.

Var god och godkänn cookies för marknadsföring för att se denna video.