Museum


Söderlångviks museum finns i karaktärsbyggnaden på Söderlångvik gård. Gården ligger i Dragsfjärd på Kimitoöns sydspets, på en vacker plats vid havet. Huvudbyggnaden har varit ett konst- och personhistoriskt museum sedan 1965. Från och med slutet av 1970-talet har konstutställningar ordnats även i den gamla ladugården, som nu inhyser den trivsamma restaurangen Café Söderlångvik där besökarna kan njuta av god mat och dryck. 

I maj 2021 öppnade huvudbyggnaden sina dörrar efter en pietetsfull renovering som pågick i två år. Efter ombyggnaden har huset återfått sin forna 1930-talsglans. Ett representativt urval konstverk från Amos Rex samlingar har placerats på museet. En del är verk som Amos Anderson själv förvärvade. Dessutom kan museet visa upp merparten av Andersons bibliotek. Inredningen är mestadels klassisk med både antika möbler och eftergjorda stilmöbler. Från byggnaden har man en vacker utsikt över trädgården som Paul Olsson utformade på 1930-talet. Även den är nu omsorgsfullt återställd.

Välkommen att bekanta dig med Amos Andersons imponerande liv och omfattande konstsamling, samt våra växlande konstutställningar!

Våra utställningar 2022
Priser och information för besökare

Introguidningar på lördagar och söndagar i september

14.00-14.15 på svenska

14.30-14.45 suomeksi

Senaste nytt om utställningar & workshops