Luontopolut


Söderlångvikissa on useita erinomaisia merkittyjä luontopolkuja, joiden pituus ja vaikeusaste vaihtelee. Tilan ravintolasta saat mukaasi reittioppaan, josta voit lukea myös reittien varrella olevista rakennuksista. Tilan toimintaa kehitetään jatkuvasti ja uusia luontopolkuja on suunnitteilla.

Kartta, kartanon läheisyydessä olevat polut
Purunpään luontopolku (google maps)

Mona-polku

Mona-polku on saanut nimensä näyttelijä Mona Mårtenssonin mukaan. Polku alkaa kartanon parkkipaikalta ja jatkuu puiston läpi ja pitkin rantaa ja jatkuu omenatarhojen läpi. Reitin varrella on useita viehättäviä rakennuksia, joista löydät tietoa reittioppaasta.

Pituus: noin 1,7 km 
Vaikeusaste: helppo

Kartta

Leppäkerttupolku

Leppäkerttupolku on elämys kaiken ikäisille ja vie sinut näköalapaikalle kartanon itäisellä laidalla. Täällä sijaitsevat myös pronssiaikaiset haudat. Kalliolta näet koko Söderlångvikin ja ympäröivät maisemat.

Pituus: noin 1 km
Vaikeusaste: haastava, melko jyrkkä, liukas sateella

Kartta

Laavu

Korkealla kalliolla, noin kaksi kilometriä kartanolta lounaaseen sijaitsee laavu. Sinne johtava polku tarjoaa hieman pidemmän vaelluksen saaristometsien läpi ja huikean näköalan kallion laelta. Voit aloittaa vaelluksen joko kartanolta tai Villa Sundsvedjan kohdalta.

Pituus: noin 5 km (edestakaisin)
Vaikeusaste: metsä- ja kalliomaastoa

Kartta

Jungfrusundin vanha lentoasema

Öruddenissa noin 500 metriä kartanon päärakennukselta sijaitsee Jungfrusundin entinen lentoasema, jota venäläiset käyttivät 1916-1918. Alueella on raunioita ja infokylttejä, jotka kertovat alueen tapahtumista sota-aikana.

Pituus: noin 1 km
Vaikeusaste: helppo