Museo & taide


Söderlångvikin päärakennus on tällä hetkellä suljettu mittavan peruskorjauksen vuoksi. Museo aukeaa yleisölle 3. kesäkuuta 2021. 

Söderlångvikin päärakennuksessa on vuodesta 1965 toiminut taide- ja henkilöhistoriallinen museo. Tutustu Amos Andersonin vaikuttavaan elämään ja kattavaan taidekokoelmaan, sekä vaihtuviin taidenäyttelyihimme.

Taide


Laajan peruskorjauksen kokeneessa kartanon päärakennuksessa on kesällä 2021 esillä reilu sata teosta Amos Rexin laajojen kokoelmien kotimaisia helmiä 1900-luvun ensimmäiseltä puoliskolta. Kuten rakennuksen entisöinnissä, myös uudessa ripustuksessa on tavoiteltu 1930- ja 40-lukujen henkeä, eli sitä aikaa, jolloin Amos Anderson viihtyi Söderlångvikissa. Osa esillä olevista teoksista on Amos Andersonin itsensä hankkimia, kun taas osa on museon myöhemmin kokoelmiinsa hankkimia. Uuden ripustuksen joukosta löytyy mm. Sigrid Schaumanin, Ellen Thessleffin, Rafael Wardin, Sulho Sipilän, Alvar Cawenin sekä Birger Carlstedtin sekä monen turunmaalaisen taiteilijan teoksia. Peruskorjauksen myötä näyttelytiloja on laajennettu kartanotilan toimiston siirryttyä pois päärakennuksesta. Uusissa näyttelytiloissa esitellään niin Amos Andersonin elämää kuin Söderlångvikin tilan historiaa.

Näyttelyt


Katy Gyllström
6.11.2020 –

Kuvataiteilija Katy Gyllströmin (1933-2018) kymmenen öljymaalausta on esillä Café Söderlångvikissa talvella 2020-2021. Niistä pääsee nauttimaan jälleen 19. huhtikuuta, jolloin Café Söderlångvik aukeaa. Kesäksi avataan jälleen uusi näyttely.

 

Vaunumuseo


Vaunumuseossa on näytteillä kokoelma kartanon vanhoja hevosvaunuja ja työkaluja.