Museo & taide


Söderlångvikin päärakennus on tällä hetkellä suljettu mittavan peruskorjauksen vuoksi. Museo aukeaa yleisölle keväällä 2021. 

Söderlångvikin päärakennuksessa on vuodesta 1965 toiminut taide- ja henkilöhistoriallinen museo. Tutustu Amos Andersonin vaikuttavaan elämään ja kattavaan taidekokoelmaan, sekä vaihtuviin taidenäyttelyihimme.

Taide


Söderlångvikin päärakennuksen kuvataide koostuu pääasiassa teoksista, jotka ovat olleet siellä jo Amos Andersonin aikana: satakunta maalausta, veistoksia sekä grafiikkaa. Amos Andersonin omiin alkuperäisiin taidekokoelmiin kuuluu noin 400 taideteosta. Niiden joukossa on useiden turkulaisten taiteilijoiden, esim. Edwin Lydenin, Aarne Niinivirran ja Teodor Schalinin töitä. Myös Sigrid Schaumanin, Lennart Segerstrålen ja Marcus Collinin töitä on esillä kartanossa. Amos Andersonin taidemuseo Helsingissä, jonka nimi vuodesta 2018 on Amos Rex, on lisäksi kartuttanut museon omaa taidekokoelmaa aina museon perustamisvuodesta 1965 asti. Kokoelma kattaa nykyään runsaat 6000 teosta.

Näyttelyt


Katja Öhrnberg
1.6.2020 –

Kuvataiteilija Katja Öhrnbergin (s. 1970) näyttely Rohdot on esillä Café Söderlångvikissa kesällä 2020. Fiskarissa asuva ja työskentelevä Öhrnberg on materiaalien käytön moniosaaja, joka työskentelee niin maalausten kuin ympäristöä kommentoivien veistosten parissa.

Katja Öhrnberg käsittelee taiteessaan ajatusten, tietoisuuden ja tunteiden läsnäoloa. Rohdot-näyttely esittelee taiteilijan tulkintoja terveydestä ja hyvinvoinnista. Kahvilan seinälle installoitu, värikkäistä pikkupulloista koostuva, 200 eliksiiriä – Mitä sinä tarvitset? vie ajatukset fyysisiin rohtoihin, mutta teosten taustalla on kuitenkin myös henkisempi puoli, joka tuo esille mielentilojen ja tunteiden merkityksen hyvinvoinnille. Monet Öhrnbergin teoksista kumpuavat ajatuksesta, että apu voikin löytyä yksinkertaisesta hetkellisyydestä. Hetket, joista turha toiminta on riisuttu pois, voivat olla viisautta täynnä. 

Lue lisää näyttelystä

Lehdistötiedote

Vaunumuseo


Vaunumuseossa on näytteillä kokoelma kartanon vanhoja hevosvaunuja ja työkaluja.