Museo & taide


Söderlångvikin museo kiittää kesästä 2021!

Talvikautena otamme vastaan ryhmiä tilauksesta, muuten museo on suljettu toukokuuhun 2022 saakka. Lisätietoa ryhmävarauksista ja yheistiedot  tästä.

Söderlångvikin päärakennuksessa on vuodesta 1965 toiminut taide- ja henkilöhistoriallinen museo. Tutustu Amos Andersonin vaikuttavaan elämään ja kattavaan taidekokoelmaan, sekä vaihtuviin taidenäyttelyihimme.

Taide


Laajan peruskorjauksen kokeneessa kartanon päärakennuksessa on kesällä 2021 esillä reilu sata teosta Amos Rexin laajojen kokoelmien kotimaisia helmiä 1900-luvun ensimmäiseltä puoliskolta. Kuten rakennuksen entisöinnissä, myös uudessa ripustuksessa on tavoiteltu 1930- ja 40-lukujen henkeä, eli sitä aikaa, jolloin Amos Anderson viihtyi Söderlångvikissa. Osa esillä olevista teoksista on Amos Andersonin itsensä hankkimia, kun taas toiset ovat museon myöhemmin kokoelmiinsa hankkimia. Uuden ripustuksen joukosta löytyy mm. Sigrid Schaumanin, Ellen Thesleffin, Rafael Wardin, Sulho Sipilän, Alvar Cawénin sekä Birger Carlstedtin sekä monen turunmaalaisen taiteilijan teoksia. Peruskorjauksen myötä näyttelytiloja on laajennettu kartanotilan toimiston siirryttyä pois päärakennuksesta. Uusissa näyttelytiloissa esitellään niin Amos Andersonin elämää kuin Söderlångvikin tilan historiaa.

Museo on avoinna 3.6–30.9.2021 joka päivä klo 11–17, poikkeuksena juhannus jolloin olemme suljettu pe– su. 

Talvikautena 1.10.2021–30.4.2022 otamme vastaan ryhmiä tilauksesta. Ota ystävällisesti yhteyttä puhelimiste arkisin klo 9–12 tai sähköpostitse: sales@soderlangvik.fi
Lisätietoa alhaalta löytvästä hinnastosta.

Vierailijoille on luotu aivan uusi ääniopas joka kertoo museosta ja Söderlångvikista. Mobiilioppaan ja oman puhelimesi tai tablettisi avulla pääset tutustumaan museon interiööreihin sekä taiteeseen. Otathan mukaan omat kuulokkeet. Oppaaseen pääset alla olevasta linkistä.

Näyttelyt


Paul Osipow
28.4.-30.9.2021

Kesällä 2021 Café Söderlångvikissa on esillä kuvataiteilija Paul Osipowin (s. 1939) ruoka-aiheisia maalauksia sekä taiteilijan ennennäkemätöntä grafiikkaa. Yli kuusikymmentä vuotta pitkän uran tehnyt Osipow kuuluu maamme merkittävimpiin kuvataiteilijoihin. Pop-taiteen, perinteisemmän asetelmamaalauksen ja abstraktien kuva-aiheiden parissa viihtyneen taiteilijan tuotantoa ei ole helppoa lokeroida mihinkään tiettyyn tyyliin tai ideologiaan. Paul Osipow onkin itse sanonut, että välttelee taiteen teoretisointia. Tärkeintä hänelle on tekemisen prosessi – maalaamisen ilo.

Vaunumuseo


Vaunumuseossa on näytteillä kokoelma kartanon vanhoja hevosvaunuja ja työkaluja.