Museo


Söderlångvikin kartanon päärakennuksessa on vuodesta 1965 toiminut taide- ja henkilöhistoriallinen museo. Kartano sijaitsee Dragsfjärdissä, melkein Kemiönsaaren eteläkärjessä, kauniilla paikalla meren äärellä. 1970-luvun lopusta lähtien on myös entisessä navetassa järjestetty taidenäyttelyitä. Samassa rakennuksessa toimii viihtyisä ravintola Café Söderlångvik.

Toukokuussa 2021 kahden vuoden ajan suurella pieteetillä peruskorjattu ja entisöity päärakennus avasi yleisölle ovensa entistä loistokkaampana 1930-luvun asussaan. Museoon on sijoitettu edustava otos Amos Rexin kokoelmista, joista osa on Amos Andersonin itsensä hankkima. Lisäksi esillä on valtaosa Andersonin kirjastosta. Sisustuksen yleissävy on klassinen, ja huonekalut ovat sekä antiikkia että myöhemmin tehtyjä tyylihuonekaluja. Rakennuksesta on kaunis näköala Paul Olssonin 1930-luvun lopulla suunnittelemaan puistoon, joka sekin on huolellisesti entisöity.

Tervetuloa tutustumaan Amos Andersonin vaikuttavaan elämään ja kattavaan taidekokoelmaan, sekä vaihtuviin taidenäyttelyihimme!

Näyttelymme 2022
Hinnasto ja tietoja vierailijoille

Intro-opastuksia viikonloppuisin syyskuussa

14.00-14.15 på svenska

14.30-14.45 suomeksi

Ajankohtaiset artikkelit näyttelyistä & taidetyöpajoista