Museo & taide


Söderlångvikin museo on suljettu 2019 mittavan peruskorjauksen vuoksi. Emme ota vastaan varauksia museoon kyseisenä aikana.

Söderlångvikin päärakennuksessa on vuodesta 1965 toiminut taide- ja henkilöhistoriallinen museo. Tutustu Amos Andersonin vaikuttavaan elämään ja kattavaan taidekokoelmaan, sekä vaihtuviin taidenäyttelyihimme.

Taide


Söderlångvikin päärakennuksen kuvataide koostuu pääasiassa teoksista, jotka ovat olleet siellä jo Amos Andersonin aikana: satakunta maalausta, veistoksia sekä grafiikkaa. Amos Andersonin omiin alkuperäisiin taidekokoelmiin kuuluu noin 400 taideteosta. Niiden joukossa on useiden turkulaisten taiteilijoiden, esim. Edwin Lydenin, Aarne Niinivirran ja Teodor Schalinin töitä. Myös Sigrid Schaumanin, Lennart Segerstrålen ja Marcus Collinin töitä on esillä kartanossa. Amos Andersonin taidemuseo Helsingissä, jonka nimi vuodesta 2018 on Amos Rex, on lisäksi kartuttanut museon omaa taidekokoelmaa aina museon perustamisvuodesta 1965 asti. Kokoelma kattaa nykyään runsaat 6000 teosta.

Näyttelyt


Söderlångvikissa voit Amos Andersonin omien taidekokoelmien lisäksi tutustua kiinnostaviin vaihtuviin näyttelyihin, joissa esitetään monipuolisesti niin modernia- kuin nykytaidettakin. Kesällä 2018 Söderlångvikin museo esitteli kuvataiteilija Hans Rosenströmin (s. 1978) teoksia näyttelyssä Kasvotusten. Kartanon päärakennuksen interiööreihin sovitetuissa ääniteoksissa sekä herkän meditatiivisissa fotogrammeissa ja videoteoksissa pääosaa näyttelee elämän hetkellisyys – niin ihmisessä kuin luonnossa. Entisessä navettarakennuksessa sijaitsevan Café Vivanin seinille kohosi kuvataiteilija Tiina Vainion (s. 1960) veistoksellisen näyttävistä, mutta samaan aikaan varsin sympaattisista koneaiheisista akryylimaalauksista koostuva näyttely Ihanat koneet.

Vaunumuseo


Vaunumuseossa on näytteillä kokoelma kartanon vanhoja hevosvaunuja ja työkaluja.