Jaa

Olipa säteilevä Kukkaispäivä!

30.5.2024

Söderlångvikin kartanopuistossa aurinko paistoi kirkkaasti iloisten vierailijoiden yllä lauantaina 25. toukokuuta 2024, kun toivotimme kesän tervetulleeksi viettämällä Kukkaispäivää. Haluamme lähettää suuret ja lämpimät kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille ja ohjelmaan osallistuneille sekä tietysti kaikille vierailijoille!

Kuvat Katja Harmanen.

Osa henkilökunnasta hetki ennen avajaisia valmiina toivottamaan tervetulleeksi yhteensä 1120 kävijää. Vasemmalta Kim Ginman, Andreas Sandell, Timmy Dahlqvist, Ida Sandell, Jakob Eriksson, Pia Holm, Anne Björkman, Kaj Eriksson, Hanna Vuorio-Wilson, Annika Jansson, Petra Barre-Cygnel, Ragni Gustafsson, Harriet Isaksson-Forsman, Alina Ekholm, Jessica Sandell ja Elli Forsman.
Päivän teemana oli kukkaisloisto ja sitä markkinat tarjoilivat.
Yksi päivän suurista tapahtumista oli ainutlaatuisen omenatuotteen, hiilihapotetun omenamehun, lanseeraus. Nimeksi tuli PomPom, ja kaikki maisteluun osallistuneet olivat vaikuttuneita yksinkertaisesta mutta nerokkaasta konseptista. Ilman lisättyä vettä tuorepuristettu omenamehu pitää täyden makunsa, mutta hiilihappo tuo virkistävän lisän. Nam!
Duo Hermanchito loivat tunnelmaa todella korkealuokkaisilla musiikkiesityksillään.
Kukkaispäivänä avattiin Pirkko Askolan laajasta kasvien tutkimustyöstä kertova näyttely, johon voi tutustua Vaunumuseossa koko kesän ajan. Pirkko Askolan lapset Kerttu ”Kepa” Tromp ja Seppo Aakkula osallistuivat avajaisiin ja iloitsivat äitinsä elämäntyön esille pääsystä.
Moottorisahataiteilija Toni Laaksonen teki vaikutuksen kauniilla töillään. Tunnistuskilpailun aikana hän loi pöllön 12 minuutissa! Ensimmäinen oikein arvannut, mitä teos esitti, sai ottaa pöllön kotiin omaan puutarhaansa.
Ravintola Amos Krogin tiimi Janne Juvosen johdolla tarjosi kaikenlaisia herkkuja. Tässä terassigrilli, joka levitti ympäristöön veden kielelle tuovia tuoksuja.
Jahti Eugenia sai seurakseen laituriin useita huviveneitä, jotka olivat lähteneet nauttimaan upeasta säästä ja päivän ohjelmasta.
Museossa Lämmönlähde-teos herättää ihastusta. Kasvitaiteilijat Pia Holm ja Petra Barre-Cygnel sekä lasitaitelija Jarl Hohenthal. Kesän näyttely Söderlångvikin museossa on Emma Hellen Kesävieraat.
Amos Andersonin upean pylväikön replika tarjosi kauniit puitteet Kake & Co:n konsertille.
Kukkaisseikkailu, jossa oli yli 10 koko perheen toimintapistettä, oli suosittu ajanviete. Aktiviteettien välissä oli mukava viilentää jalkoja rannalla.
Rehevä ja kaunis puisto houkutteli monia vain kiertelemään ja istumaan ja ihailemaan kaikkea kauneutta. Päivää leimasi miellyttävä ja lämmin ilmapiiri.
Kukkaispäivä järjestetään joka vuosi toukokuun viimeisenä lauantaina. Kuvassa vuoden 2024 erinomainen ajoitus.

Näkemisiin jälleen ensi vuonna kukinnan aikaan!