Jaa

Antiikkipäivä Söderlångvikin kartanolla

29.06.2024 klo. 11.00—15.00

Tämän vuoden uusin tapahtuma on antiikkipäivä Söderlångvikin kartanolla. Päivän aikana sukellamme antiikin, muotoilun ja taiteen maailmaan. Tervetuloa oppimaan ja innostumaan eri aikakausien esineistä!

Päivän asiantuntijoina toimivat Maria Ekman ja Bernt Morelius, jotka tutkivat osallistujien tuomia aarteita ja arvioivat niitä. Ekman ja Morelius esittelevät myös suosikkejaan Amos Andersonin kokoelmasta Söderlångvikin museossa.

Onko sinulla kotona jokin mielenkiintoinen esine, josta haluaisit tietää lisää? Olet tervetullut meille antiikkipäivänä, jolloin asiantuntijamme voivat kertoa lisää esineen alkuperästä ja käyttötarkoituksesta. Huomioithan, että arviointiin voi tuoda vain pienempiä esineitä, eli ei huonekaluja tai muuta suurta ja painavaa. 1 esine / henkilö.

Kuinka tämä toimii?

– Tuo esineesi Antiikkipäivälle lauantaina 29. kesäkuuta klo 11.00-14.00.

– Kun saavut museoon, oppaamme ottaa vastaan esineen ja numeroi sen.

– Antiikkiasiantuntijamme arvioivat esineet numerojärjestyksessä koko yleisön edessä. Esine näytetään näytöillä kaikkien nähtäväksi.

– Kun esineesi on arvioitu, voit noutaa sen, milloin haluat.

Voit tietysti osallistua tapahtumaan ilman esinettä.

Tervetuloa mukaan jännittävään ja mielenkiintoiseen päivään!

Hinta: pääsymaksu museoon tai museokortti
Paikka: Söderlångvikin museo

Päivän asiantuntijoina toimivat Bernt Morelius ja Maria Ekman. Valokuva: Alex Savander.

Maria Ekman

Antiikin, muotoilun ja taiteen asiantuntija. Ekman on tutustunut monenlaisiin esineisiin huutokauppa-alalla tekemänsä työn kautta. Hän on antiikkiin erikoistunut yrittäjä ja toiminut asiantuntijana 35 vuotta.
Hän on kansainvälisesti tunnettu Venäjän tsaarin kadonneiden yksityishuonekalujen tunnistamisesta. Hän myös kirjoittaa kolumneja useaan lehteen ja on aiemmin julkaissut suositun antiikista kertovan opaskirjan. Maria Ekman on valtiotieteen maisteri Helsingin yliopistosta.

Bernt Morelius

Morelius on antiikkiin, erityisesti hopeaan, lasiin, tinaan, messinkiin, huonekaluihin, tekstiileihin, posliiniin, keramiikkaan, keittiöantiikkiin ja muihin epätavallisiin esineisiin erikoistunut myyjä.
Morelius on toiminut antiikkikauppiaana Helsingissä lähes 40 vuotta. Hän on tehnyt julkista koulutustyötä radiossa, televisiossa ja maaseudulla.

Nähdään Antiikkipäivänä, tervetuloa!