Dela

Antikrundan på Söderlångvik gård

29.06.2024 kl. 11.00—15.00

Årets nyhet bland våra evenemang är Antikrundan på Söderlångvik gård. Under dagen dyker vi in i antikviteternas värld, design och konst. Välkommen att ta del av kunskap och inspiration från olika tidsepoker.

Dagen leds av experterna Maria Ekman och Bernt Morelius, som granskar deltagarnas medhavda klenoder och berättar om hur man värderar föremål. Ekman och Morelius presenterar även sina favoriter från Amos Andersons samling i Söderlångviks museum.

Har du hemma ett intressant föremål, som du gärna vill veta mera om?  Du får gärna ta med det till Antikrundan på Söderlångvik gård och låta våra experter värdera och berätta mera om dess ursprung samt funktion. Vänligen observera att endast mindre föremål kan hämtas till värderingen, dvs. inga möbler och andra stora tunga föremål. 1 föremål / person.

Pris: Inträde till museet eller museikort
Plats: Söderlångvik museum

Dagen leds av experterna Bernt Morelius och Maria Ekman. Foto Alex Savander.

Maria Ekman
Expert på antikviteter, design och konst. Ekman har via jobben inom auktionsbranschen kommit i kontakt med de mest varierande objekt.  Hon är företagare med antikviteter som specialområde och har jobbat som expert i 35-års tid. Hon är internationellt känd för att ha identifierat ryska tsarens försvunna privata möblemang. Dessutom är hon regelbunden kolumnist i flera tidskrifter och har tidigare utgivit en populär guidebok om antikviteter. Maria Ekman är politices magister från Helsingfors Universitet.

Bernt Morelius
Expert på antikviteter och speciellt silver, glas, tenn, mässing, möbler, textilier, porslin, keramik, köksantikviteter och andra udda föremål. Morelius har fungerat som antikhandlare i Helsingfors i närmare 40 år. Han har idkat folkbildningsarbete såväl i radio, tv och i bygderna.

Vi ses på Antikrundan!