Äppelträdgården


Söderlångviks äppelträdgårdar består av dryga 33000 äppelträd. En stor del av träden finns i gårdens omedelbara närhet, vilket skapar en speciell miljö. Under blomningen i månadsskiftet maj-juni förvandlas landskapet till en sagodal. När skörden mognar på hösten är odlingarna en oförglömlig syn. Äpplena odlas enligt IP-metoden med hänsyn till miljön. Av äppel som inte är handelsdugliga produceras must och sylt. Honung fås från ca 45 bikupor som finns på gården för att garantera en bra pollinering av äppelblommorna. Produkterna säljs på gårdens restaurang Café Söderlångvik och även hos några återförsäljare.

Gårdens produkter


Färska äpplen

Söderlångviks äppel säljs under hösten i matbutiker på Kimitoön och i Cafe Söderlångvik. Under äppelsäsongen i augusti-december kan du köpa Söderlångvik Gårds skärgårdsäpplen. Vi odlar flera äppelsorter, bl.a. Lobo, Geneva Early Discovery, Rubinola, Raika och Amorosa. Årets nyhet 2020 heter Asfari. Urvalet varierar veckovis under plockningssäsongen.

Äppelmust

Vi producerar kallpressad, pastöriserad och vakuumförpackad äppelmust gjord på äpplen från Söderlångvik Gård. En liter äppelmust motsvarar ca 2 kg färska äpplen. Smaken varierar beroende på vilka äppelsorter som använts. En oöppnad förpackning håller ett år, och öppnad håller den i 3 veckor i kylskåp. Äppelmusten innehåller inga tillsatsämnen.

Äppelsylt

Söderlångvik Gårds skärgårdsäpplen finns också i form av en läcker sylt i 400 grams burkar.

Honung

Våra egna honungsbin, som pollinerar våra äppelträd, producerar en utmärkt skärgårdshonung. Den kan du köpa på gården i 320 grams burkar.

Alla gårdens produkter finns till salu i Café Söderlångvik under öppettiderna.